Rus despre PMP: Corifei ai demagogiei dâmboviţene chemaţi de alţi gargaragii au lansat un pact

Vicepreşedintele PSD Ioan Rus critică lansarea de către PMP a "Pactului pentru Transilvania şi Banat", spunând că documentul a fost elaborat de "corifei ai demagogiei dâmboviţene, chemaţi la Cluj de alţi gargaragii" care vor să instrumenteze "interesele mlăştinoase ale unor neîmpliniţi bucureşteni".

607 afișări
Imaginea articolului Rus despre PMP: Corifei ai demagogiei dâmboviţene chemaţi de alţi gargaragii au lansat un pact

Ioan Rus (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de vicepreşedintele PSD Ioan Rus, Mişcarea Populară încorporează "aventurieri politici" a căror conştiinţă ar trebui să simtă apăsarea decăderii României din ultimul deceniu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Câţiva "populari" bucureşteni dintr-o formaţiune care pretinde a aparţine unei "mişcări" şi care încorporează nişte aventurieri politici a căror conştiinţă ar trebui să simtă apăsarea decăderii României din ultimul deceniu, nereuşind să îşi mai găsească audienţă pe malurile Dâmboviţei, s-au împreunat cu câţiva asociaţi de pe malurile Someşului şi au ales să abordeze politicianist tema Transilvaniei. În contextul în care actualul Guvern relansează proiecte prin care se urmăreşte consolidarea unui stat modern şi puternic, care să poată face faţă provocărilor integrării europene şi globalizării, aceşti corifei ai demagogiei dâmboviţene, chemaţi la Cluj de alţi gargaragii, vor să lanseze un aşa-numit "Pact pentru Transilvania", prin care să instrumenteze interesele mlăştinoase ale unor neîmpliniţi bucureşteni şi aspiranţi revizionişti budapestani", arată vicepreşedintele PSD.

Acesta susţine că "personajele care vor să pactizeze" cu Transilvania nu sunt decât nişte "nomenclaturişti ai autointitulatei orientări politice de dreapta din România cea care, de altfel, a torpilat, în ultima decadă, toate iniţiativele pe care ardelenii le-au avut în interesul întregii Românii".

"Noi ştim, însă, că demersul lor va avea un singur rezultat: acela de a împrăştia şi în această provincie a României cât mai mult din noroiul elucubraţiilor demagogice din care-şi hrănesc populismul deşănţat pe care-l practică în fiecare zi. Noi, social-democraţii clujeni, nu putem să întâmpinăm demagogia şi populismele "popularilor" din Bucureşti, pripăşiţi pe lângă cei câţiva oportunişti de ocazie clujeni, decât cu totală neîncredere, fiind convinşi că ardelenii îşi aduc aminte de iresponsabilitatea pe care aceşti aşa zişi reprezentanţi ai dreptei au avut-o în actele guvernărilor anterioare şi mai ales în periculosul joc al batjocoririi aspiraţiilor şi potenţialului cetăţenilor locuitori ai provinciei româneşti - Transilvania", adaugă Ioan Rus.

Potrivit acestuia, ardelenii ştiu că "aceşti aventurieri politici" nu sunt altceva decât nişte "penibili pescuitori de voturi de la electoratul din Transilvania, folosind metodele politicianismului gregar pe care-l practică în toată România, în detrimentul cetăţenilor României".

Transilvania are nevoie de proiecte, nu de vorbe! Transilvania are nevoie de o autostradă care să o conecteze cu restul ţării, nu de populism ieftin! Transilvania are nevoie ca deciziile care se iau la Bucureşti să ţină seama de specificul acestei provincii, nu de programe generaliste! De toate acestea şi de multe altele are nevoie Transilvania, domnilor "populari". Dar pentru toate acestea este necesar mai mult decât un pact între voi înşivă, este nevoie să înţelegeţi Transilvania!", conchide Rus.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a lansat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, un document programatic intitulat "Pactul pentru Transilvania şi Banat", drept "un contract de încredere între cetăţeni şi politicieni, dictat de interesul naţional şi de nevoile specifice ale fiecărei provincii istorice". Pactul reprezintă un program politic care propune opt puncte, de la infrastructură, la descentralizare, locuri de muncă, până la turism şi educaţie.

La lansarea "Pactulului pentru Transilvania şi Banat" au participat Eugen Tomac, preşedintele PMP, Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice, Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară (FMP), Teodor Baconschi, vicepreşedinte PMP, Sebastian Lăzăroiu, membru fondator FMP, Daniel Funeriu, membru fondator FMP, Cristian Hriţuc, membru fondator FMP, Cristian Petrescu, secretar general PMP.

PMP va elabora documente similare şi pentru celelalte regiuni istorice ale ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici