Sârbu, despre nominalizările de comisar european: Se auzea din timp că se va da Irlandei agricultura

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, declarat, luni, că se ştia din timp că portofoliul agriculturii din CE va fi dat Irlandei şi că este o regulă în UE să nu se acorde unei ţări acelaşi post de comisar european.

559 afișări
Imaginea articolului Sârbu, despre nominalizările de comisar european: Se auzea din timp că se va da Irlandei agricultura

Ilie Sârbu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

”Aşa cum a explicat şi premierul foarte bine, prima noastră opţiune a fost domnul Cioloş. Dacă în arhitectura Comisiei Europene lucrurile stau altfel, acolo se ţine cont şi de procentul de femei, de bărbaţi, probabil că lucrurile se schimbă”, a comentat Ilie Sârbu.

Despre şansele ca România să păstreze portofoliul de comisar european pe agricultură, liderul senatorilor PSD a explicat că, ”de obicei, nu se acordă aceleiaşi ţări aceeaşi comisie”.

”E o regulă a Uniunii Europene, în special în continuitate de mandat, nu am văzut niciodată. Mai mult, din timp se auzea că se va da Irlandei comisia de agricultură”, a spus Sârbu.

Întrebat de ce a mai fost făcută nominalizarea lui Dacian Cioloş, în acest context, Ilie Sârbu a răspuns: ”A fost dorinţa noastră, dacă nu o făceam, era mai grav”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici