Scutaru: Dragnea face declaraţii "iresponsabile". E total fals că PNL ameninţă primari

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, susţine că vicepremierul Liviu Dragnea a făcut declaraţii în privinţa liberalilor ”nu doar mincinoase, ci şi iresponsabile”, menţionând că ”este total fals” că PNL ar ameninţa primari din Buzău sau din ţară.

80 afișări
Imaginea articolului Scutaru: Dragnea face declaraţii "iresponsabile". E total fals că PNL ameninţă primari

Scutaru: Dragnea face declaraţii "iresponsabile". E total fals că PNL ameninţă primari (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”Declaraţiile făcute astăzi de către domnul vicepremier Liviu Dragnea sunt nu doar mincinoase, ci şi iresponsabile. Este total fals că Partidul Naţional Liberal ameninţă primari din judeţul Buzău sau din orice alt judeţ al ţării. Credem că este normal ca aleşii locali din România să fie informaţi corect privind prevederile legii, să fie conştienţi că domnul Dragnea face astfel de afirmaţii conştient fiind că Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis dosar penal, începând urmărirea penală in rem în urma plângerii penale depusă de PNL privind ordonanţa traseismului”, susţine Scutaru, preşedinte al PNL Buzău.

Liderul deputaţilor PNL afirmă că ”în spatele acestor fumigene, racolările locotenenţilor lui Victor Ponta decurg în continuare conform unui plan bine ticluit, prin promisiuni, şantaj şi ameninţări la adresa tuturor aleşilor locali care încă nu au cedat presiunilor <<Armatei Roşii>>”.

”Conform prevederilor legale, primarii şi consilierii locali trebuie să ştie că promiterea, acordarea şi primirea de foloase necuvenite sau de fonduri acordate discreţionar de către Guvernul Ponta în perioada următoare, cu precădere pentru administraţiile unde s-au produs <<transferuri>> politice în baza OUG 55/2014, pot constitui fapte penale în funcţie de modul de săvârşire al acestor abuzuri. Vorbim despre abuz în serviciu, despre infracţiuni de corupţie, despre infracţiuni de şantaj şi ameninţare”, mai susţine Scutaru.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, după ce OUG 55 care permite migraţia aleşilor locali nu a trecut la vot în Camera Deputaţilor, că Ordonanţa este în vigoare, el arătând că aleşii care au trecut la alte partide, inclusiv PNL, nu au probleme şi nimeni nu-şi pierde mandatul.

”La această oră Ordonanţa este în vigoare. Cei care au trecut, inclusiv cei care au trecut la PNL, că tot au făcut ei plângere penală, rămân fără probleme. Nu-şi pierde nimeni mandatul”, a spus Dragnea, care a arătat că aleşii locali rămân trecuţi la alte partide, fără a-şi pierde mandatul, chiar dacă Ordonanţa va fi respinsă şi de Senat.

Dragnea a mai spus că i se pare foarte grav faptul că liberalii îi ameninţă pe primari cu plângeri penale şi a întrebat, retoric, dacă liderul PNL, Klaus Iohannis, le va face plâgeri penale şi aleşilor locali care au trecut la PNL.

Ce mi se pare foarte grav – ameninţările pe care le practică în special liberalii. Ştiu foarte clar în Buzău cum sunt ameninţaţi primarii şi se pare că e în toată ţara. Sunt ameninţai că li se vor face plângeri penale la DNA. Mi se pare o infracţiune să şantajezi aleşii locali să semneze o adeziune sau să rămână la acelaşi partid”, a spus Dragnea, care a susţinut că ameninţările sunt făcute de către conducerea PNL.

”Sunt judeţe unde aleşi locali din alte partide au trecut la PNL. Sunt curios dacă domnul Iohannis le face şi colegilor de la PNL plângeri penale”, a spus Dragnea.

Ordonanţa de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali nu a trecut la vot în plenul Camerei Deputaţilor.

OUG 55/2014 a fost supusă votului final, în şedinţa de miercuri, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată.

Astfel, s-au înregistrat 195 de voturi ”pentru”, 109 voturi ”împotrivă” şi 21 de abţineri.

”Ordonanţa nu a trecut”, a constatat preşedintele de şedinţă, Viorel Hrebenciuc.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată cu acest act normativ, Senatul fiind forul decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici