Sebastian Burduja, preşedinte PNL Bucureşti: „Dacă nu vor fi rezultatele pe care le aşteptăm, cred că ambele partide vor avea un dialog în interiorul lor. Este totuşi un an cu noi alegeri, în toamnă şi iarnă. La fel de importante, dacă nu – mai importante”

  • „Noi am făcut un sondaj la PNL Bucureşti acum vreo 2 luni şi nu cred că cifrele s-au schimbat atât de mult”
  • „Mi-e greu să cred că acum Nicuşor Dan stă la 37% în preferinţele bucureştenilor”
  • „Eu sunt unul dintre cei care am ales să respect decizia partidului şi să fiu un om de echipă, înţelegând totodată că aceste decizii sunt asumate în baza unor analize care s-au făcut. Eu n-am luat parte la acest proces decizional”
245 afișări

„Sondajele sunt doar o poză în timp. Mai sunt 2 luni, atunci vom avea alegeri. Noi am făcut un sondaj la PNL Bucureşti acum vreo 2 luni şi nu cred că cifrele s-au schimbat atât de mult. În acel sondaj, două treimi din bucureşteni nu-l mai voiau sub nicio formă pe Nicuşor Dan primar. Mi-e greu să cred că acum Nicuşor Dan stă la 37%  în preferinţele bucureştenilor. Şi în fiecare zi în care se discută despre sondaje, nume, speculaţii, este o zi pierdută în care nu se vorbeşte despre ce s-a întâmplat în Bucureşti în 4 ani de zile. Adică mai nimic”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Bucureşti, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, comentând ultimele sondaje pe candidaţii la Primăria Generală a Capitalei.

Întrebat de ce în ultimii 8 ani, PNL nu şi-a crescut un candidat viabil pentru Primăria Bucureştiului, Burduja a răspuns:

„La PNL Bucureşti este un argument pe care şi eu l-am ridicat în faţa colegilor. Pentru că este complicat să creşti o organizaţie când, alegeri după alegeri, nu ai o soluţie proprie. De aceea, un scenariu de lucru în care PNL avea candidat propriu, chiar dacă nu ar fi câştigat, oricare ar fi fost acela, totuşi poziţiona partidul pentru a creşte un candidat peste 4 ani. Şi Nicuşor Dan şi Sorin Oprescu – au pierdut de 2 ori. În situaţia dată, în care înţeleg că cele 2 conduceri – cei 2 preşedinţi de partide – şi-au asumat această decizie tocmai pentru a putea da o şansă în plus schimbării în Bucureşti. Un candidat care să capteze electorat de la cele 2 partide”.

Sebastian Burduja, preşedintele PNL Bucureşti, a susţinut în emisiune că a respectat şi acceptat decizia partidului de a nu fi desemnat candidat pentru Primăria Bucureşti:

„Eu sunt unul dintre cei care am ales să respect decizia partidului şi să fiu un om de echipă, înţelegând totodată că aceste decizii sunt asumate în baza unor analize care s-au făcut. Eu n-am luat parte la acest proces decizional. Nu era locul meu. Era conducerea, preşedinte, secretar general, prim vicepreşedinţi, am încredere în această judecată. Vom vedea în ziua alegerilor ce va fi, dar eu sunt totuşi încrezător că oferim o alternativă comună la un mod păgubos de a face politică – scandal, imagine, rezultate foarte puţine, foarte firave – totuşi este opţiunea corectă pentru România, chiar dacă unii se mai supără, chiar dacă unii mai sunt răniţi în orgoliu. Pot să vă spun că n-a fost niciodată despre mine”

Cât despre responsabilizarea conducerii PNL, Sebastian Burduja a declarat că în seara de 9 iunie 2024, după aflarea rezultatelor alegerilor locale şi europarlamentare, în PSD şi PNL vor avea loc probabil discuţii interne despre ceea ce se va întâmpla pe mai departe:

„Dacă nu vor fi rezultatele pe care le aşteptăm, cred că ambele partide vor avea un dialog în interiorul lor. Vor decide ce a mers bine şi ce poate merge mai bine. Pentru că este totuşi un an cu noi alegeri, în toamnă şi iarnă. La fel de importante, dacă nu – mai importante”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici