Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Primele grinzi montate pe Autostrada Moldovei

Primele grinzi au fost montate pe Autostrada Moldovei, a anunţat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care a vizitat marţi şantierul Lotului 1 Dumbrava-Mizil al Autostrăzii Ploieşti-Buzău.

9163 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Primele grinzi montate pe Autostrada Moldovei

Sursa foto: Facebook/Irinel Ionel Scriosteanu

Ionel Scrioşteanu spune că a vizitat kilometrul 0 al autostrăzii, unde va fi localizat noul nod rutier între A3 Bucureşti-Ploieşti şi Autostrada A7, cel mai complex nod rutier din acest prim lot.

El spune că a fost finalizată descărcarea siturilor arheologice de pe întregul amplasament al autostrăzii, au fost montate primele 48 grinzi de beton aferente structurilor, au fost finalizate 32 din 39 de podeţe şi se lucrează la restul de 7 podeţe şi se efectuează lucrări de hidroizolaţie, umpluturi şi verificări la cele 32 podeţe finalizate.

Secretarul de stat spune că au fost realizate 960.000 metri cub din 2.5 milioane metri cub de umpluturi de pământ, 25.980 metri cub de strat de formă din pământ stabilizat cu lianţi hidraulici, că se execută lucrări de umpluturi cu pământ la bretelele Nodului rutier de la Dumbrava şi că a fost finalizată o structură (pod) şi se lucrează concomitent la restul de 14 (poduri şi pasaje) aferente contractului.

În cadrul proiectului este prevăzută construirea a 15 poduri şi pasaje, 2 noduri rutiere, un centru de întreţinere şi monitorizare şi perdele forestiere (48.7 ha).

Lotul 1 este cuprins între Dumbrava (Autostrada Bucureşti - Ploieşti) – Mizil (DJ 100C) şi are o lungime de 21 km.

„Am solicitat antreprenorilor să crească mobilizarea în şantier, întrucât este foarte important ca şi acest lot să fie dat în trafic în cursul anului viitor”, a scris pe Facebook secretarul de stat.

Lucrările de execuţie la acest lot au început în toamna anului trecut, iar constructorul are la dispoziţie 25 luni pentru finalizare şi 1,46 miliarde lei, fără TVA, proveniţi din PNRR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici