Şedinţa Comisiei de revizuire, suspendată. Cvorumul necesar adoptării amendamentelor nu a fost întrunit

Şedinţa comisiei de revizuire a Constituţiei a fost suspendată joi din lipsa cvorumului necesar adoptării amendamentelor, care este de două treimi din totalul membrilor.

175 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Comisiei de revizuire, suspendată. Cvorumul necesar adoptării amendamentelor nu a fost întrunit

Şedinţa Comisiei de revizuire, suspendată. Cvorumul necesar adoptării amendamentelor nu a fost întrunit (Imaigne: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Şedinţa a fost suspendată după ce s-a constat că amendamentul privitor la mandatul de patru ani al şefului statului nu întrunea numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat.

Comisia de revizuire de Constituţiei a luat în dezbatere, joi, amendamentele depuse de PSD şi PNL care, în esenţă, aveau acelaşi conţinut şi priveau diminuarea mandatului preşedintelui României de la cinci ani, cât este în prezent, la patru ani.

În condiţiile în care amendamentul a întrunit 14 voturi "pentru", deşi pentru a trece ar fi avut nevoie de două treimi din totalul celor 23 de membri ai Comisiei, deputatul UDMR Marton Arpad a propus suspendarea şedinţei şi reluarea ei luni dimineaţă, cu votul la acelaşi amendament.

Preşedintele comisiei de revizuire, Crin Antonescu, a fost de acord, astfel încât şedinţa a fost suspedată.

Şedinţa comisiei de revizuire va fi reluată, astfel, luni dimineaţă, cu dezbaterea şi votul amendamentelor depuse la articolul 83 din Constituţie, privind durata mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici