Şedinţa CSAT s-a încheiat: Proiectul de buget pentru 2020 a primit aviz favorabil

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a dat avizat favorabil, în şedinţa de marţi, proiectul de lege privind propunerile de buget pentru anul 2020 ale MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

1545 afișări
Imaginea articolului Şedinţa CSAT s-a încheiat: Proiectul de buget pentru 2020 a primit aviz favorabil

Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT. Propunerile de buget pe anul 2020, pe ordinea de zi

UPDATE ora 11.45 CSAT a avizat favorabil proiectul de buget pentru anul 2020

”Subiectul analizat în cadrul şedinţei a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, document care a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Astfel, Ministerului Apărării Naţionale i s-a menţinut alocarea şi în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanţarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, sumele avizate pentru celelalte instituţii din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale vor asigura îndeplinirea misiunilor şi obiectivelor stabilite şi asumate de către acestea.

Marţi a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), convocată de preşedintele Klaus Iohannis, a început, marţi, la Cotroceni. Pe ordinea de zi se află propunerile de buget pentru anul 2020. La reuniune participă premierul Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe Florin Cîţu.

Şedinţa a început la ora 11:00.

Principala temă de discuţie a fost axată în jurul propunerilor de buget pentru anul 2020 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, a informat Admnistraţia Prezidenţială.

Referitor la bugetul pentru anul viitor, Ludovic Orban a declarat că cea mai potrivită dată pentru plenul reunit, în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea, este 23 decembrie.

Premierul a mai precizat că Executivul va decide, marţi, procedura pe care o va urma pentru adoptarea actului normativ.

Conducerea PSD a stabilit, luni, să sesizeze Curtea Constituţională în cazul în care Executivul îşi va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat, a anunţat Gabriel Zetea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici