Şedinţa Senatului în care PDL vrea să ceară revocarea lui Mircea Geoană a început

Şedinţa Senatului în care democrat-liberalii intenţionează să ceară introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţie a preşedintelui acestui for legislativ a început, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri, fiind prezidată de Mircea Geoană şi fiind prezenţi 111 parlamentari.

52 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Senatului în care PDL vrea să ceară revocarea lui Mircea Geoană a început

Şedinţa Senatului în care PDL vrea să ceară revocarea lui Mircea Geoană a început (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

Miniştrii PDL care sunt şi senatori au fost convocaţi pentru a participa la şedinţa de plen a Senatului de miercuri. O convocare similară a fost făcută şi pentru miniştrii UDMR care sunt şi senatori.

Şedinţa este prezidată de Mircea Geoană, asistat de secretarii Orest Onofrei şi Cornel Popa.

Solicitarea PDL de revocare a acestuia din funcţia de preşedinte al Senatului nu a fost trecută pe ordinea de zi a şedinţei de plen de miercuri, după ce PSD şi PNL şi-au impus, prin votul majoritar din Biroul Permanent de marţi, punctul de vedere.

Senatorii PDL au precizat că vor relua solicitarea la începutul şedinţei de plen de miercuri, bazându-se pe faptul că, matematic, PDL, UDMR şi independenţii au majoritatea.

Sunt prezenţi, dintre miniştrii senatori, Radu Berceanu, Marko Bela şi Cseke Attila.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, care anunţase că nu vrea să piardă această şedinţă, este de asemenea prezent.

Dintre independenţi, la şedinţă participă şi fostul senator PSD Cristian Diaconescu.

PDL, UDMR şi independenţii au 71 de senatori, ceea ce face posibilă revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, pentru care sunt necesare 69 de voturi, condiţia fiind însă ca democrat-liberalii să reuşească, miercuri, să impună introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenului.

Senatul are 137 de membri, astfel că pentru aprobarea revocării sunt necesare voturile favorabile a 69 de parlamentari.

Senatorul Liviu Câmpanu a solicitat în plen introducerea pe ordinea de zi a revocării lui Geoană

Liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, a cerut, miercuri, în deschiderea şedinţei de plen a Senatului, introducerea pe ordinii de zi a cererii de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană, semnată de 58 de senatori PDL, UDMR şi independenţi.

Solicitarea lui Câmpanu a fost făcută imediat după începerea şedinţei de plen, înainte de a se supune votului ordinea de zi a plenului şi a fost făcută în numele grupului independenţilor.

El a precizat că revocarea lui Mircea Geoană este cerută ca sancţiune.

În urma cererii lui Liviu Câmpanu, Mircea Geoană a dat cuvântul grupurilor parlamentare să se pronunţe de la tribuna Senatului pe această solicitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici