Şeitan: Este un vot politic, mă aşteptam, sunt obligat să îl respect

Mihai Şeitan, propus pentru funcţia de ministru al Muncii, a declarat, miercuri, după ce a primit aviz negativ de la Comisiile de muncă reunite, că se aştepta la acest vot, care este unul politic, precizând că este obligat să respecte decizia membrilor din comisii.

12 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Este un vot politic, mă aşteptam, sunt obligat să îl respect

Şeitan: Este un vot politic, mă aşteptam, sunt obligat să îl respect (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeitan consideră că şi-a făcut datoria şi s-a prezentat în faţa parlamentarilor cu proiectele privind reformele în domeniul muncii.

Membrii Comisiilor de muncă reunite i-au adresat lui Mihai Şeitan peste 50 de întrebări legat de sistemul de pensii, de salarizarea unitară, de pensiile parlamentarilor şi a celor din Armată, de prestaţiile sociale şi de rata de ocupare. Şeitan a spus că a încercat să răspundă la fiecare din aceste întrebări.

El a precizat că în urma analizelor făcute de Ministerul de Finanţe şi FMI, în 2010 vor fi păstrate la acelaşi nivel contribuţiile sociale.

În privinţa Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Şeitan a spus că urmează să fie scoase cărţile de muncă.

În ce priveşte şomajul, Şeitan a spus că pentru sfârşitul acestui an rata preconizată este de 7,2%, iar pentru finalul lui 2010, de 5,5%.

La audieri, Şeitan a susţinut înfiinţarea unui nou pilon al pensiilor - pilonul zero - în care să fie cuprinse persoanele care nu au lucrat niciodată, pentru ca şi acestea să beneficieze de un venit minim.

Mihai Şeitan a mai spus că Guvernul ar trebui să nu mai facă parte din Consiliul Economic şi Social şi că dialogul în această instituţie ar trebui să fie între patronate şi societatea civilă.

Parlamentarii din Comisiile reunite de muncă şi egalitate de şanse au decis, miercuri, cu 18 voturi "pentru", 28 "împotrivă" şi o abţinere, să dea aviz negativ candidaturii lui Mihai Şeitan, propus pentru funcţia de ministru al Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici