Senat: Intonarea imnului naţional, obligatorie la începutul săptămânii în şcoli

Senatul a adoptat, miercuri, o propunere de modificare a Legii 75/1994, prin care intonarea imnului naţional devine obligatorie, în zilele de luni, în toate sălile de clasă din ciclurile gimnazial şi primar.

494 afișări
Imaginea articolului Senat: Intonarea imnului naţional, obligatorie la începutul săptămânii în şcoli

Senat: Intonarea imnului naţional, obligatorie la începutul săptămânii în şcoli (Imagine: Elvira Gheorghita/Arhiva Mediafax Foto)

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 56 voturi "pentru", 37 "împotrivă" şi o abţinere.

Prin modificarea Legii privind arborarea drapelului, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, arborarea drapelului devine obligatorie şi în fiecare sală de clasă din ciclurile gimnazial şi primar, deasupra tablei de scris.

Senatul este primă Cameră sesizată pe iniţiativa semnată de deputata PDL Maria Stavrositu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici