Senator PSD către Aurescu: Mi-e teamă să nu transformăm MAE într-o platformă tehnică

Sorin Dumitrescu a criticat, miercuri, în cadrul audierii din comisiile parlamentare, programul de guvernare al PNL, pentru că reduce numărul de entităţi care se ocupă de relaţiile externe ale României. Acesta a afirmat că este dezamăgit de modificările pe care le aduce programul de guvernare.

169 afișări
Imaginea articolului Senator PSD către Aurescu: Mi-e teamă să nu transformăm MAE într-o platformă tehnică

Senator PSD către Aurescu: Mi-e teamă să nu transformăm MAE într-o platformă tehnică

"În timp ce vechea Guvernare a abordat problema relaţiilor internaţionale cu trei entităţi, în revoluţionara propunere a domnului premier desemnat, de a scurta Guvernul, tăind exact trei entităţi esentiale în opinia mea şi care au făcut o treabă foarte bună la preşedinţia CE. Este o mare dezamăgire pentru mine. Mi-e teamă domnule ministru, care sunteţi un tehnocrat, apreciat nu numai în ţară, să nu transformăm MAE într-o platformă tehnică", a afirmat preşedintele comisiei pentru Politică Externă din Senat Sorin Dumitrescu, miercuri, a audierea lui Bogdan Aurescu pentru funcţia de ministru de Externe.

La ora transmiterii acestei ştiri, propunerea PNL pentru Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, este audiat în comisiile reunite pentru Politică Externă.

Marţi au fost audiaţi în comisiile de specialitate primii opt liberali desemnaţi în Guvernul Orban, respectiv Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene, Victor Costache, propus la Ministerul Sănătăţii, Florin Cîţu, propus ministru al Finanţelor, Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură, Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Marcel Vela, propunerea de la Interne, Adrian Oros, nominalizat la Agricultură şi Costel Alexe, propunerea pentru Mediu.

Cei care au primit aviz negativ sunt Florin Cîţu, senatorul PNL propus la Ministerul Finanţelor şi Ion Ştefan, propus la Ministerul Dezvoltării.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

Taguri:
dumitrescu,
mae,
aurescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici