Senatorii din Comisia juridică au validat numirea a trei membri în Consiliul Naţional de Integritate

Comisia juridică a Senatului a validat, marţi, numirea ca membri în Consiliul Naţional de Integritate a preşedintelui executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, Ilie Bolojan, a secretarului Primăriei Sectorului 1, Remus Moldoveanu, şi a secretarului general adjunct în MF, Mihai Diaconu.

243 afișări
Imaginea articolului Senatorii din Comisia juridică au validat numirea a trei membri în Consiliul Naţional de Integritate

Senatorii din Comisia juridică au validat numirea a 3 membri în Consiliul Naţional de Integritate (Imagine: Ovidiu Micsik / Mediafax Foto)

"Aceste două entităţi, Asociaţia Municipiilor din România şi Ministerul Finanţelor Publice, nu aveau reprezentare pentru că le expirase mandatul celor are au fost înaintea noastră. De la noi, din partea Asociaţiei Municipiilor a dorit domnul Negoiţă (Robert Negoiţă-n.red), după care a renunţat şi nu a mai fost validat de către Senat. Şi la ultima Adunare Generală m-au validat pe mine”, a declarat preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, Ilie Bolojan, pentru MEDIAFAX.

Ilie Bolojan, validat de Comisia juridică a Senatului ca membru titular în CNI , a mai precizat că Remus Alexandru Moldoveanu a fost numit pentru poziţia de membru supleant în CNI, iar Mihai Diaconu pentru cea de reprezentant al Ministerului de Finanţe.

Cel mai probabil, săptămâna viiitoare, plenul se va pronunţa asupra numirii celor trei ca membri în CNI.

Consiliul Naţional de Integritate este un organism reprezentativ, aflat sub control parlamentar exercitat de Senat şi este format pe principiul reprezentării egale a tuturor categoriilor de persoane supuse verificărilor, membrii acestuia având obligaţia ca, în exercitarea atribuţiilor ce le revin, să se abţină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor politice privind activitatea Consiliului sau a Agenţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici