Senatorul Daniel Zamfir, iniţiatorul Legii dării în plată, a trecut de la PNL la ALDE / Orban: Îngroaşă rândurile firimituriştilor pe lângă Tăriceanu

Daniel Zamfir, parlamentarul care a anunţat sâmbătă seara că va pleca din PNL, va trece la ALDE, Zamfir fiind prezent, la ora transmiterii ştirii, alături de Călin Popescu Tăriceanu, la o conferinţă de presă.

1824 afișări
Imaginea articolului Senatorul Daniel Zamfir, iniţiatorul Legii dării în plată, a trecut de la PNL la ALDE / Orban: Îngroaşă rândurile firimituriştilor pe lângă Tăriceanu

Senatorul Daniel Zamfir, iniţiatorul Legii dării în plată, a trecut de la PNL la ALDE

"Nici azi nu sunt exclus din PNL, acel Consiliu nu a mai fost convocat de Orban. Am rămas pentru că am crezut că Orban nu reprezintă vocea, că el şi camarila sunt doar un derapaj. Nu mai pot continua în PNL. PNL a pierdut din cauza lui Orban bunul cel mai de preţ pe care l-a clădit, şi anume brandul de apărător al libertătăţilor oamenilor. Azi, PNL este apărătorul abuzurilor. E poate cea mai ruşinoasă eră a PNL, cu cel mai ruşinos preşedinte", a declarat Daniel Zamfir.

Acesta spune că a decis să meargă alături de ALDE pentru că "mai devreme sau mai târziu liberalii care iubesc democraţia ne vom întâlni aici (n.r. ALDE). Nu e un troc între mine şi Tăriceanu. Nu am venit în ALDE pentru funcţii".

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la rândul său, că partidul va susţine mai departe proiectele lui Zamfir. "La PNL, semnalele pe care le-a dat Daniel Zamfir, proiectele de legi pe care le-a promovat, cele legate de limitarea sau evitarea abuzurilor în zona sistemului bancar au trecut prin Senat prin votul PSD şi ALDE, sunt în Cameră şi sper să fie adoptate şi de Cameră", a spus Tăriceanu.

Daniel Zamfir a anunţat sâmbătă că va pleca din PNL, după ce în luna martie conducerea PNL a anunţat că va propune excluderea sa.

Orban, despre plecarea lui Zamfir la ALDE: Îngroaşă rândurile firimituriştilor pe lângă Tăriceanu

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică pentru MEDIAFAX, referitor la înscrierea lui Daniel Zamfir în ALDE, că acesta "îngroaşă rândurile firimituriştilor pe lângă Tăriceanu", precizând că e bine că se clarifică cine sunt trădătorii, înaintea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului.

"Domnul Zamfir era în procedură de excludere. Biroul politic a propus excluderea domnului Zamfir, aşa că mă miră că îngroaşă rândurile firimituriştilor pe lângă Tăriceanu care se bucură să stea în sufrageria PSD şi să se mulţumească cu firimiturile de la masa PSD", a afirmat, pentru MEDIAFAX, preşedintele PNL Ludovic Orban.

Întrebat cum vede faptul că Daniel Zamfir a spus, atunci când a anunţat duminică plecarea la ALDE, că singura şansă a liberalilor e să se unească sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul PNL a răspuns: "Sub conducerea domnului Dragnea pentru că Tăriceanu nu e astăzi altceva decât fată în casă la PSD".

Chestionat cum comentează anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu potrivit căruia încă un parlamentar PNL se va înscrie în ALDE săptămâna viitoare, Orban a replicat: "O să vedem".

Despre efectele migraţiei unor liberali la ALDE şi şansele ca moţiunea de cenzură a PNL împotriva Cabinetului Dăncilă, să fie adoptată, Ludovic Orban, a spus că este bine că se limpezesc apele şi cine sunt "trădătorii", înaintea votului moţiunii.

"Într-un fel e bine că se clarifică lucrurile şi ştim foarte bine cine este cu adevărat alături de noi înainte de bătăliile foarte grele care vor urma în săptămânile viitoare. Trădătorii părăsesc câmpul de luptă înainte de a începe bătălia. E mai bine aşa", a completat Orban.

Daniel Zamfir, parlamentarul care a anunţat sâmbătă seara că va pleca din PNL, va trece la ALDE, Zamfir spunând că liberalii au acum cea mai ruşinoasă conducere. Acesta a anunţat sâmbătă că va pleca din PNL, după ce în luna martie conducerea PNL a anunţat că va propune excluderea sa.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, duminică, un nou transfer de la liberali către partidul pe care îl conduce, fără a spune însă despre cine este vorba, în condiţiile în care Daniel Zamfir, proaspăt membru ALDE, a spus că îşi aşteaptă colegii liberali în partidul lui Tăriceanu. Potrivit unor surse politice este vorba despre senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară. Acesta este preşedinte al Comisiei privind Drepturile Omului din Senat şi membru în comisiile de Sănătate şi Regulament.

PNL va depune pe 20 iunie moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici