Senatorul PSD Ioan Chelaru, ales în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a fost ales, luni, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei.

143 afișări
Imaginea articolului Senatorul PSD Ioan Chelaru, ales în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei

Senatorul PSD Ioan Chelaru, ales în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

După vot, Chelaru a subliniat că, pentru ca noua Constituţie să fie adoptată, este nevoie de votul favorabil "a două treimi obţinute şi în Senat, şi în Camera Deputaţilor, dar şi în referendum, după noua lege a referendumului'.

"Nu cred că o viitoare revizuire a Constituţiei, un proiect pe care noi îl propunem, dar care nu întruneşte consensul politic, poate fi un proiect extrem de serios şi viabil pentru societatea românească", a menţionat social-democratul.

Reprezentanta PNL în Biroul Permanent al Comisiei comune, Valeria Schelean, a afirmat că parlamentarii liberali din comisie l-au votat pe Ioan Chelaru în această funcţie pentru a se respecta "principiul simetriei" în desemnarea preşedinţilor de Comisii comune ale Parlamentului, în condiţiile în care deputatul liberal Mihai Voicu a preluat preşedinţia Comisiei de Cod electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici