Senatorul PSD Octavian Bumbu: Au fost doar discuţii informale. Nu mi-a spus Gabriel Oprea de negocierile UNPR-PNL

Senatorul Octavian Bumbu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că au fost doar discuţii informale în cadrul UNPR despre o întâlnire între liderii partidului şi şeful statului, susţinând că nu Gabriel Oprea este cel care i-ar fi spus despre un eventual aranjament pentru fuziunea dintre UNPR şi PSD.

345 afișări
Imaginea articolului Senatorul PSD Octavian Bumbu: Au fost doar discuţii informale. Nu mi-a spus Gabriel Oprea de negocierile UNPR-PNL

Senatorul PSD Octavian Bumbu: Au fost doar discuţii informale. Nu mi-a spus Gabriel Oprea de negocierile UNPR-PNL (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

”Poate a fost înţeleasă greşit (declaraţia - n.r.). Eu nu am participat la întâlnire cu dl. Oprea. A fost o discuţie în particular, în care se discuta şi anterior, probabil am discutat şi în contextul ăsta, că s-ar fi întâlnit (Klaus Iohannis - n.r.) nu ştiu dacă cu dl. Oprea, cu dl. Steriu. Erau nişte discuţii generale, nu o declaraţie sau un punct de vedere oficial. Eu nu l-am văzut pe dl. Oprea de două luni”, a declarat pentru MEDIAFAX senatorul PSD (ex-UNPR) Octavian Bumbu.

El a mai spus că, probabil, la mijloc este o neînţelegere. ”Au fost discuţii, s-a dezbătut... Faptul că a apărut această dragoste subită pentru PNL din partea UNPR ar fi fost discutată la un nivel mai înalt. Am povestit că se discută, că s-au făcut discuţii la un nivel mai înalt şi că ar fi fost aranjată treaba”, a mai spus Bumbu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat joi informaţia că preşedintele Iohannis s-ar fi întâlnit cu liderii UNPR pentru a discuta despre fuziunea acestei formaţiuni cu PNL, calificând acest gest drept o ''implicare neconstituţională a preşedintelui în viaţa partidelor''. Dragnea a spus că are aceste informaţii de la un fost senator UNPR, Octavian Bumbu.

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a negat că negocierea cu PNL ar fi fost decisă în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Iohannis şi l-a ironizat pe Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis nu se implică în negocierile dintre partide pentru că un astfel de demers este sub nivelul preşedintelui, a precizat joi şi Administraţia Prezidenţială la solicitarea MEDIAFAX referitor la eventuale negocieri la Cotroceni pe tema fuziunii dintre UNPR şi PNL.

Ulterior, Liviu Dragnea a reacţionat la aceste dezminţiri, spunând că înseamnă că senatorul Octavian Bumbu a minţit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici