Senatorul Şerban Rădulescu ar putea demisiona din PDL şi să se înscrie în PC

Senatorul PDL Şerban Rădulescu ar putea demisiona, săptămâna viitoare, din partid şi să se înscrie în PC, formaţiune care l-ar putea propune drept candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, la alegerile locale din 2012, afirmă surse politice.

442 afișări

Surse politice au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că senatorul PDL Şerban Rădulescu ar putea demisiona din partid, în cursul săptămânii viitoare,pentru a se înscrie în PC.

În schimb, Rădulescu a declarat că nu doreşte să comenteze informaţia.

"Deocamdată nu vreau să comentez", a spus Rădulescu.

La rândul său, preşedintele PC Cluj, Adrian Zaharia, a confirmat, corespondentului MEDIAFAX, că a avut discuţii cu Rădulescu.

"S-a discutat cu domnul senator Rădulescu şi sunt mari şanse să vină la noi. Mai sunt de stabilit detalii", a spus Zaharia.

Surse din PC au precizat că Şerban Rădulescu ar putea fi candidatul conservatorilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Rădulescu a fost membru PNŢCD din 1993 până în anul 2007 şi a deţinut funcţia de preşedinte al PNŢCD Cluj între 2004 şi 2007.

În 2007, el a devenit preşedinte al PLD Cluj, după care a intrat în PDL, fiind ales în 2008 senator de Cluj.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că majoritatea se va schimba la Senat în perioada următoare, el susţinând că cel puţin un senator PDL şi-a dat acordul de a trece la opoziţie.

Deputatul Mircia Giurgiu, a cărui propunere legislativă privind eliminarea obligativităţii predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor a fost adoptată de Cameră, a declarat, joi, că aceasta va trece şi de Senat pentru că un senator va intra în opoziţie şi aceasta va fi, astfel, majoritară.

La Senat, coaliţia are majoritatea, însă aceasta este extrem de fragilă. Din 137 de senatori, PDL, UDMR şi UNPR au 69 de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici