Senatul a adoptat tacit OUG care prevede înlocuirea indicelui ROBOR pentru dobânzile creditelor în lei

Seantul a adoptat, tacit, proiectul legislativ pentru aprobarea OUG 19/2019, care prevede înlocuirea indicelui ROBOR din contractele de credit dominante în lei cu rată variabilă de dobândă cu un indicator calculat exlusiv pe baza tranzacţiilor interbancare.

827 afișări
Imaginea articolului Senatul a adoptat tacit OUG care prevede înlocuirea indicelui ROBOR pentru dobânzile creditelor în lei

Senatul a adoptat tacit OUG care modifică indicele de calcul pentru dobânzile creditelor în lei

„Principalele măsuri cuprinse proiectului de lege sunt ajustarea mecanismului existent cu privire la taxa pe activele financiare, în sensul restrângerii bazei de impozitare, stabilirii unor cote diferenţiate de impozitare, în funcşie de cota de piaţă deţonută de instituţia bancară, precum şi instituirea unor mecanisme de reducere a taxei pe active; introducerea unor domenii prioritare în care Fondul de Dezvoltare şi Investiţii urmeaz a fi utilizat: suspendarea pe o perioadă determinatp de timp, respectiv până la data de 31 mai 2019, a obligaţiei de a constitui capital minim social, pentru fondurile de pensii administrate privat”, prevede proiectul legislativ.

De asemenea, proiectul prevede „înlocuirea indicelui de referinţă ROBOR din contractele de credit dominante în lei cu rată variabilă de dobândă cu un indicator calculat exlusiv pe baza tranzacţiilor interbancare şi instituie reglementări în domeniul furnizării de energie electrică pentru clienţii casnici, cu privire la preţurile de vânzare a energiei electrice, rexpectiv calculul tarifelor de transport şi distribuţie”.

Senatul a fost prima Cameră sesizată pentru dezbaterea şi adoptarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.19/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici