Mesajul lui Lăzăroiu către Simina Tănăsescu, propusă de Iohannis în funcţia de judecător CCR: „O sfătuiesc să rămână ea însăşi, indiferent de presiuni”

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a sfătuit-o pe Simina Tănăsescu, propusă de preşedintele Klaus Iohannis să fie succesoarea acestuia la Curte, „să rămână ea însăşi indiferent de ce presiuni vin dintr-o parte sau alta”.

1145 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Lăzăroiu către Simina Tănăsescu, propusă de Iohannis în funcţia de judecător CCR: „O sfătuiesc să rămână ea însăşi, indiferent de presiuni”

Mesajul lui Petre Lăzăroiu către Simina Tănăsescu, propusă de Iohannis în funcţia de judecător CCR: „O sfătuiesc să rămână ea însăşi, indiferent de presiuni”. Foto: Hepta

„În primul rând îi doresc succes şi o sfătuiesc să rămână ea însăşi indiferent de ce presiuni vin dintr-o parte sau alta pentru că noi am jurat să apărăm Constituţia. (...) În primul rând sunt presiunile media. Tot timpul ies la iveală tot felul de informaţii care până la urmă sunt nişte bârfe. Sunt apoi presiunile publice ale unor politicieni, mai ales ieşirile unor politicieni de frunte. În ultima vreme lucrurile s-a aşezat şi Curtea are linişte. Nu pot nici să confirm, nici să infirm. Aşa cum o ştiu pe Simina nu cred că va ceda, dar mă rog”, a afirmat Petre Lăzăroiu, luni, la Antena 3.

Întrebat dacă vede ca pe o recompensă nominalizarea acesteia la CCR din partea lui Iohannis, pentru demisia din funcţia de consilier prezidenţial, Lăzăroiu a răspuns: „Nu ştiu ce a zis domunl preşedinte. Bănuiesc şi sunt convins că doamna Tănăsescu nu a făcut ce a făcut din proprie iniţiativă. Am această bănuială. Da, dar ştiţi că declaraţiile preşedintelui au fost modificate de la o zi la alta, de la a nega totul şi a-ţi asuma că ştie ce s-a întâmplat”.

El a adăugat că nu a mai discutat cu Simina Tănăsescu după scandalul din vara anului trecut. „Nu, n-am vorbit. Dacă dânsa nu m-a sunat nu am mai căutat-o nici eu. Mai ales după ce şi-a dat demisia, mi-a părut rău că şi-a dat demisia”, a spus judecătorul CCR.

Întrebat ce va face în continuare, în contexul informaţiilor apărute în spaţiul public că acesta va fi noul Avocat al Poporului, Lăzăroiu a replicat: „Nu am fost eu înjurat peste 10 ani de zile, mă mai duc înainte încă 5 ani să suport astea. Ar fi o nesăbuinţă din partea mea ca să mă duc iarăşi într-o funcţie”.

Chestionat care a fost cel mai greu moment din mandatul său de magistrat la CCR, acesta a adus în discuţie presiunile din perioada guvernării USL

„Au fost mai multe momente şi nu cred că avem timp să le povestim. Numărul 1 a fost suspendarea preşedintelui Băsescu în 2012. Sunt mai multe. Oho, de sus până jos s-au făcut presiuni. Mai aveau puţin şi ne schimbau din funcţie prin ordonanţă de urgenţă. De sus, adică de la puterea care s-a instalat atunci, vestitul USL. Număr zilele ca şi soldaţi (până la încheierea mandatului - n.r.). În momentul când nu voi mai fi pe această funcţie şi voi putea să vorbesc, atunci o să vorbesc”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a Siminei Tănăsescu pentru un mandat de nouă ani care va începe la data de 9 iunie. Ea îl va înlocui la Curtea Constituţională pe judecătorul Petre Lăzăroiu.

Simina Tănăsescu a fost consilier prezidenţial. Ea a demisionat în luna iunie 2018 din funcţia de consilier prezidenţial, în urma unui scandal provocat de o întâlnire cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Aceasta a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o sarcină ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la Curte, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Preşedinţie.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administraţia Prezidenţială a anunţat că în discuţia pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Preşedinţia română.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici