Senatul şi Camera Deputaţilor nu lucrează luni şi marţi, pentru ca UDMR să participe la manifestările de 15 martie

Senatul şi Camera Deputaţilor au decis, la solicitarea UDMR, ca programul de lucru pentru săptămâna viitoare să includă activitate în teritoriu luni şi marţi, având în vedere că în 15 martie este sărbătorită Ziua maghiarilor de pretutindeni.

123 afișări
Imaginea articolului Senatul şi Camera Deputaţilor nu lucrează luni şi marţi, pentru ca UDMR să participe la manifestările de 15 martie

Senatul şi Camera Deputaţilor nu lucrează luni şi marţi, pentru ca UDMR să participe la manifestările de 15 martie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În Senat, decizia a fost luată, miercuri, de plen, cu 61 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat, înainte de votarea programului de lucru pentru săptămâna viitoare, că la ultima şedinţă de Birou Permanent, liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, şi chestorul Verestoy Attila au cerut ca senatorii maghiari să poată participa în data de 15 martie la festivităţile din colegiile lor.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici, a precizat că programul de lucru care include activitate în teritoriu pentru zilele de luni şi marţi ale săptămânii viitoare a fost adoptat de majoritatea membrilor Biroului Permanent, înregistrându-se doar două abţineri.

Potrivit lui Mircovici, de la vot s-au abţinut liberalul Dan Motreanu şi social-democratul Georgian Pop.

Mircovici a precizat că proiectul programului de lucru pentru săptămâna viitoare a fost propus, ca şi până acum, la sugestia secretarului general al Camerei, Gheorghe Barbu, el admiţând că propunerea ca zilele de luni şi marţi să fie dedicate activităţilor în teritoriu a fost sugerată de grupul UDMR.

"Probabil că la sugestia UDMR s-a făcut acest proiect de program", a admis Mircovici.

"Nu avem liber luni şi marţi, ci activităţi în teritoriu, în circumscripţii. Deputaţii le pot folosi pentru întâlniri cu alegătorii vizavi de votul pe moţiune care urmează să fie miercuri. Maghiarii, pe 15, au ziua naţională şi probabil că vor avea manifestări de genul acesta. Programul a fost propus de secretarul general, aşa ne-a fost prezentat ca proiect", a spus Mircovici.

El a arătat că săptămâna viitoare, miercuri, a fost programată dezbaterea moţiunii de cenzură a opoziţiei pe Codul Muncii, precum şi votul acesteia.

"Dacă era luni să fie plen şi marţi să plece maghiarii, de exemplu, pentru ziua lor, miercuri trebuia să vină la moţiunea de cenzură şi spuneaţi de ce două cheltuieli în plus", a explicat Mircovici decizia de a avea zilele de luni şi marţi dedizate activităţilor în teritoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici