Sesizare a UDMR la BEC după apariţia unor pliante anti-Iohannis, în limba maghiară. Kelemen: "Ne delimităm ferm de astfel de dezinformări şi manipulări"

UDMR sesizează BEC după apariţia, în cutiile poştale ale unor persoane din Harghita, Covasna şi Mureş, a unor pliante în limba maghiară, potrivit cărora liderul Uniunii, Kelemen Hunor, şi fostul preşedinte Marko Bela nu îl susţin pe candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis.

1472 afișări
Imaginea articolului Sesizare a UDMR la BEC după apariţia unor pliante anti-Iohannis, în limba maghiară. Kelemen: "Ne delimităm ferm de astfel de dezinformări şi manipulări"

Klaus Iohannis (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea nu are nicio legătură cu aceste pliante şi se delimitează ferm de astfel de "dezinformări şi manipulări".

"Miercuri, am fost avertizaţi de la Poşta din Mureş, Covasna şi Harghita că au apărut pliante în număr foarte mare în care apar poza mea şi a lui Marko Bela şi mesajul în limba maghiară potrivit căruia noi nu îl sprijinim pe Klaus Iohannis. Nu avem nicio legătură cu acest pliant, depunem sesizare la BEC, la Poliţie şi la birourile electorale judeţene din cele trei judeţe. Nu se scrie cine a comandat şi cine a tipărit aceste pliante, aşa cum spune legea, şi nici nu ne-am dat acordul ca imaginea noastră să fie folosită în această campanie. Ne delimităm ferm de astfel de dezinformări şi manipulări. Cei care au făcut acest lucru au făcut o greşeală capitală, uriaşă”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, din informaţiile sale, pliantele respective au fost livrate de Poşta Română, astfel încât "Poşta a primit de la cineva pliantele, cineva a făcut această comandă, cineva plăteşte aceste pliante duse de poştaşi în cutii poştale".

"Noi încercăm să oprim acest lucru şi prin Poşta Română. Ne delimităm de acest mesaj, de acest mijloc de campanie şi de această manipulare ordinară”, a afirmat preşedintele UDMR.

UDMR a anunţat, săptămâna trecută, că lasă la latitudinea membrilor comunităţii maghiare să voteze conform convingerilor lor în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici