Severin, după votul din Comisia juridică a PE: Reafirm completa nevinovăţie

Eurodeputatul Adrian Severin îşi reafirmă, după votul din Comisia juridică din PE prin care s-a avizat ridicarea imunităţii sale, nevinovăţia în legătură cu acuzaţiile care i se aduc, precizând că salută orice hotărâre care deschide calea către o cercetare obiectivă şi profesionistă a cazului său.

552 afișări
Imaginea articolului Severin, după votul din Comisia juridică a PE: Reafirm completa nevinovăţie

Severin, după votul din Comisia juridică a PE: Reafirm completa nevinovăţie (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Reafirm completa nevinovăţie în privinţa acuzaţiilor formulate de ziarul britanic Sunday Times, precum şi convingerea că adevărul în legătură cu înscenarea şi provocarea puse la cale împotriva mea va ieşi la lumină. În acest sens, este necesară o cercetare obiectivă şi profesionistă. De aceea, salut orice hotărâre care deschide calea către o asemenea cercetare", afirmă Severin într-un comunicat.

El precizează că se va pronunţa în detaliu după ce va vedea decizia pe care o va lua plenul PE.

"Asupra opţiunii Parlamentului European, bazată pe avizul Comisiei pentru Afaceri Juridice a acestuia, mă voi pronunţa în detaliu după ce Parlamentul European va lua hotărârea sa definitivă şi oficială în şedinţa de joi, 23 iunie 2011, şi după analiza atentă a conţinutului concret al acestei hotărâri", susţine Severin.

Comisia juridică a Parlamentului European a votat, în unanimitate, luni, ridicarea imunităţii eurodeputatului român Adrian Severin.

Avizul dat de Comisia JURI a Parlamentului European este consultatitv, iar plenul se va pronunţa prin vot, joi, legat de ridicarea imunităţii lui Severin.

Potrivit procedurilor PE, după votul din plen, dacă decizia va fi de ridicare a imunităţii, hotărârea va fi comunicată autorităţilor române.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că toţi europarlamentarii social-democraţi vor vota în plenul Parlamentului European pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici