Şi liderii PSD se întâlnesc duminică cu delegaţia FMI

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că o delegaţie a social-democraţilor, din care vor face parte, alături de el, Adrian Năstase şi Dan Nica, se va întâlni, duminică, la sediul PSD, cu reprezentanţii FMI, la solicitarea acestora.

20 afișări
Imaginea articolului Şi liderii PSD se întâlnesc duminică cu delegaţia FMI

Şi liderii PSD se întâlnesc duminică cu delegaţia FMI (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"FMI ne-a solicitat să ne vedem, întâlnirea va avea loc duminică, în Kiseleff", a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că, până la acest moment, a vorbit doar cu preşedintele CN Adrian Năstase şi vicepreşedintele Dan Nica, în vederea prezenţei lor la întâlnirea cu delegaţia FMI şi că este posibil ca din delegaţia PSD să facă parte şi alţi social-democraţi.

Şi conducerea PNL se întâlneşte, duminică, la sediul central al partidului, cu delegaţia FMI-CE, discuţiile vizând informarea reciprocă, în contextul încheierii misiunii de evaluare a economiei naţionale, conform unui anunţ de presă transmis, vineri, de formaţiunea liberală. Întâlnirea urmează să înceapă la ora 10.30, la sediul central al PNL.

Din partea PNL, la discuţii vor participa preşedintele Crin Antonescu, secretarul general Radu Stroe şi vicepreşedinţii Varujan Vosganian, Dan Radu Ruşanu şi Daniel Chiţoiu. Din delegaţia FMI-CE vor face parte Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI, Tony Lybek, reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria şi reprezentatul CE, Fabienne Ilzkovitz.

Sâmbătă, experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) au o întrevedere cu premierul Emil Boc, aceasta fiind prima întâlnire a primului-ministru cu reprezentanţii Fondului din actuala misiune de evaluare, au declarat, agenţiei MEDIAFAX, surse ministeriale.

O misiune FMI se află în această săptămână la Bucureşti pentru cea de-a patra evaluare a derulării programului economic care condiţionează împrumuturile. România are în derulare un acord de împrumut extern cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale în valoare de 20 miliarde euro.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară că, în urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au ales soluţia reducerii salariilor bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA. Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici