Şi PC vrea parlamentarele în noiembrie

PC susţine ca data alegerilor parlamentare să fie fixată în noiembrie, iar acestea să aibă loc prin vot uninominal, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă.

34 afișări
Imaginea articolului Şi PC vrea parlamentarele în noiembrie

Şi PC vrea parlamentarele în noiembrie (Imagine: Mediafax Foto)

Ciucă a precizat că PC este primul partid care a solicitat introducerea votului uninominal şi nu are cum să fie împotriva acestuia, deoarece este singura variantă de a reface legătura dintre clasa politică şi electorat. "Aşa că, vrem vot uninominal!", a adăugat Bogdan Ciucă.

El a mai spus că PC nu are nicio problemă cu data alegerilor şi chiar a cerut ca aceasta să nu facă parte dintr-un troc sau negociere între partide, ci să fie fixată în noiembrie acest an.

"Chiar partenerii noştri de alianţă, PSD, au cerut acest lucru. Deci, nu există nicio umbră de îndoială că Alianţa PSD+PC doreşte vot uninominal şi alegeri în noiembrie. Restul, sunt declaraţii de duminică, politice sau de can-can", a mai arătat Ciucă.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a acuzat, duminică, PNL şi PSD că "au făcut un blat ordinar" şi urmăresc blocarea uninominalului, propunerile de trasare a colegiilor în comisia parlamentară şi hotărârea de Guvern putând fi atacate de alte partide în contencios administrativ.

Coordonatorul politic al campaniei electorale al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că alegerile se vor ţine la sfârşitul lunii noiembrie, iar colegiile uninominale au fost decupate pe baza consultărilor dintre PNL, PSD şi PDL.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că social-democraţii solicită Guvernului să stabileasă data alegerilor parlamentare pentru sfârşitul lunii noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici