Siegfried Mureşan, despre cazul Rovanei Plumb: Verdictul final de luni va fi acelaşi, unul negativ

Siegfried Mureşan a afirmat că votul în Comisia JURI de luni va fi tot unul negativ în cazul Rovanei Plumb, propusă comisar european pentru transporturi. Eurodeputatul PNL a precizat că Plumb nu are cum să influenţeze politic decizia, aceasta fiind una de natură pur tehnică.

391 afișări
Imaginea articolului Siegfried Mureşan, despre cazul Rovanei Plumb: Verdictul final de luni va fi acelaşi, unul negativ

Siegfried Mureşan, despre cazul Rovanei Plumb: Verdictul final de luni va fi acelaşi, unul negativ

"După cele două voturi de ieri din Comisia juridică împotriva Rovanei Plumb, preşedintele Comisiei Juridice i-a scris preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, spunând că, în această etapă, şi până la rezolvarea acestui conflict de interese, «există o îndoială serioasă dacă comisarul desemnat îşi poate exercita rolul de comisar pentru Transporturi»", a scris Siegfried Mureşan, vineri, pe Facebook.

Liberalul a mai spus că orice informaţie care apare în spaţiul public potrivit căreia Rovana Plumb ar mai avea şanse să devină comisar european nu are niciun fundament.

"Este clar că verdictul final de luni al Comisiei Juridice va fi acelaşi cu verdictul dat de Comisia Juridică ieri, adică unul negativ. Preşedintele Parlamentului European a vrut doar să se asigure că verdictul Comisiei Juridice este clar formulat şi fără ambiguităţi. De aceea, orice informaţie apărută în spaţiul public cum că Rovana Plumb ar mai avea speranţe la funcţia de comisar european este lipsită de fundament. Asistăm la un proces pur tehnic", mai notează Mureşan.

El a completat că "orice speranţă a PSD că Rovana Plumb poate influenţa politic un proces pur tehnic este doar o speranţă deşartă".

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european. Şi Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcţia de comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Comisia pentru Afaceri Judiciare din PE se va întruni luni în şedinţă extraordinară pentru a evalua conflictul de interese real sau potenţial al candidaţilor României şi Ungariei pentru funcţia de comisar european, respectiv Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi. Şedinţa Comisiei urmează să aibă loc, luni, în intervalul orar 11.30 - 12.30, ora României.

Taguri:
siegfried,
plumb,
juri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici