DOCUMENT  SIIJ, despre scandalul voturilor Armand-Tudorache: „Până acum, ancheta nu a putut stabili dacă există diferenţă de voturi între cei doi candidaţi”

  • SIIJ: În dosar nu a fost dispusă o nouă renumărare a voturilor
  • Ancheta SIIJ se prelungeşte, un nou termen pentru finalizarea activităţilor Poliţiei este fixat pentru 1 august 2021, în urma unei ordonanţe a procurorului SIIJ dată pe 7 mai 2021
  • Procurorul SIIJ, Sorin Eugen Iasinovschi, a cerut zilele trecute să iasă la pensie din magistratură
4519 afișări
Imaginea articolului SIIJ, despre scandalul voturilor Armand-Tudorache: „Până acum, ancheta nu a putut stabili dacă există diferenţă de voturi între cei doi candidaţi”

SIIJ, despre scandalul voturilor Armand-Tudorache

Un răspuns oficial transmis Mediafax, din partea SIIJ prin Parchetul General, arată că în ceea ce priveşte dosarul 2194/P/2020, în care se cercetează plângerea Organizaţei Sector 1 a PSD împotriva lui Nicolae Sprîncu, procuror al PJ Sector 1, preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, Dan Barna, co-preşedinte USR şi Andrei Nicolaescu, membru USR, până în prezent, ancheta penală a SIIJ „nu a putut stabili diferenţa de voturi între candidaţi, nefiind finalizate activităţile dispuse de către procuror”.

Dosarul care face obiectul interesului dumneavoastră se află în lucru la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, fiind în curs administrarea unui probatoriu complex.

În dosarul menţionat anterior nu a fost dispusă o nouă renumărare a voturilor corespunzător secţiilor de votare din Sectorul 1 Bucureşti.

De asemenea, vă informăm că, întrucât activităţile dispuse prin ordonanţa din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a solicitat motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate, iar procurorul de caz a fixat un nou termen, respectiv 1 august 2021”, se arată în răspunsul SIIJ pentru Mediafax.

În vederea finalizării anchetei, pentru prelungirea şi fixarea termenului de 1 august 2021, procurorul SIIJ a mai emis o ordonanţă pe 7 mai 2021.

În 2 octombrie 2020, după desfăşurarea alegerilor locale în România, la sesizarea PSD, SIIJ a dispus începerea urmăririi penale „in rem” în dosar pentru presupuse infracţiuni de abuz în serviciu, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid politic pentru obţinerea de foloase necuvenite, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Iniţial, printr-o ordonanţa din 5 februarie 2021, procurorii SIIJ au delegat poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să identifice buletinele de vot corespunzătoare fiecărei secţii de votare, să numere

voturilor din fiecare secţie de vot din Sectorul 1 şi să confrunte rezultatele cu numărul de votanţi înscrişi pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de secţii de votate din cadrul Sectorului 1 Bucureşti, să confrunte rezultatele obţinute după numărarea voturilor din cele 166 de secţii cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării şi să predea sacii cu buletinele de vot şi listele electorale de la cele 166 de Secţii de votare din cadrul Sectorului 1 la camera de corpuri delicte unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor în cauză.

Termenul limită de soluţionare dat, într-o primă etapă, de procurorul SIIJ pentru poliţişti ca să termine toate aceste cercetări era 8 aprilie 2021.

Procurorul SIIJ, Sorin Eugen Iasinovschi, a depus zilele trecute cerere de pensionare din magistratură.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici