Silviu Predoiu: „Probabil că dacă premierul Cîţu îi va cere demisia, Voiculescu ar fi în stare să îi trimită doar o adeverinţă”

Dispariţia din public a lui Vlad Voiculescu, imediat după tragedia de la Spitalul „Victor Babeş”, a fost calificată de contributorul Aleph News, Silviu Predoiu, drept o replică fidelă a comportamentului din timpul primului său mandat la conducerea ministerului Sănătăţii.

1112 afișări
Imaginea articolului Silviu Predoiu: „Probabil că dacă premierul Cîţu îi va cere demisia, Voiculescu ar fi în stare să îi trimită doar o adeverinţă”

Silviu Predoiu: „Probabil că dacă premierul Cîţu îi va cere demisia, Voiculescu ar fi în stare să îi trimită doar o adeverinţă”

„Sunt convins că ministrul Vlad Voiculescu nu pricepe absolut nimic din ceea ce i se întâmplă de ceva vreme încoace. El repetă fidel reţeta de succes din primul mandat: postează de dimineaţa până seara pe Facebook, critică pe toată lumea, nu dă două parale pe ideea de echipă, oricare ar fi aceasta (din minister, guvern sau partid) şi nu îşi asumă niciuna din isprăvile sale.”, comentează Silviu Predoiu absenţa ministrului, în timp ce premierul şi şeful DSU susţineau la Guvern declaraţii despre cazul „Victor Babeş”, şi postarea sumară de condoleanţe, de pe Facebook, din tot acel timp. 

Predoiu consideră că Vlad Voiculescu repetă stilul din primul său mandat - când spitalele se confruntau cu infecţiile nosocomiale, iar pacienţii de la Colectiv le cădeau victime, iar ministerul avea de rezolvat scandalul dezinfectanţilor diluaţi. Diferenţa dintre 2016 şi 2021 fiind, în opinia sa, că atunci era de lăudat, acum însă este de „nesuportat”, chiar şi de proprii consilieri, cu trimitere la demisia expertului în sănătate Răzvan Cherecheş.

„Atunci, în 2016, mai toţi l-au lăudat, nimeni nu l-a întrebat prea hotărât ce studii are şi nici măcar diploma nu i-a cerut-o. Acum el face exact aceleaşi lucruri ca şi atunci dar, de această dată, nici consilierii săi nu îl mai suportă. Nu este capabil să înţeleagă că pandemia a schimbat totul, că pe nimeni nu mai interesează războaiele sale mărunte şi meschine, că lumea aşteaptă profesionalism, implicare, empatie, soluţii, adică exact ceea ce el nu poate oferi.

P.S. Probabil că dacă premierul Cîţu îi va cere demisia, Voiculescu ar fi în stare să îi trimită doar o adeverinţă, sperând că poate scăpa cu atât.”, a notat Silviu Predoiu, într-o postare pe Facebook. 

Vlad Voiculescu, membru USR PLUS, a ocupat funcţia de ministru al Sănătăţii pentru puţin peste jumătate de an între mai 2016 şi ianuarie 2017.

Trei pacienţi COVID-19 au murit, luni după-amiaza, în urma avariei la sistemul de oxigen de la TIR-ul de terapie intensivă de la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici