NEWS ALERT Tragedie la Victor Babeş: O defecţiune la TIR-ului de Terapie Intensivă a dus la decesul a trei pacienţi

  • O defecţiune la instalaţia de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş a dus la decesul a trei pacienţi.
  • Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creşterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcţiune.
  • DSU: Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19.
  • În februarie, pacienţii din TIR-ul de ATI de la Marius Nasta, din Bucureşti, au fost evacuaţi, după ce a existat o suspiciune de incendiu.
  • Cinci TIR-uri ATI sunt în toată România.
  • Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Omoruri, sub coordonarea unităţii de parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienţi aflaţi ăn unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Babeş.
8356 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Tragedie la Victor Babeş: O defecţiune la TIR-ului de Terapie Intensivă a dus la decesul a trei pacienţi

NEWS ALERT Tragedie la Victor Babeş: O defecţiune la TIR-ului de Terapie Intensivă a dus la decesul a trei pacienţi

UPDATE Precizările şefului DSU, Raed Arafat

Instalaţia de oxigen a TIR-ului de terapie intensivă a fost executată de o firmă autorizată, nu a fost nimic improvizat, unitatea funcţionând luni de zile în Argeş, a declarat luni seara secretarul de stat Raed Arafat, după accidentul în care au murit trei pacienţi la spitalul Victor Babeş.

Arafat a precizat că prezintă ceea ce ştie în acest moment şi că în timpul anchetei pot apărea noi informaţii.

Cauza opririi ventilatoarelor a fost o creştere a presiunii oxigenului peste maximul admis, de 5,8 bari, în acest moment nefiind cunoscute cauzele care au dus la această creştere. Ventilatoarele, de producţie americană, s-au oprit iar persoanalul medical a ăncercat să ventileze bolnavii.

Compania care a verificat ventilatoarele a constatat că presiunea a crescut în jurul orei 16:25.

„Trebuie să vedem dacă a fost o eroare umană sau tehnică”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că unităţile mobile sunt în garanţie şi au fost întreţinute de firma producătoare, la două luni. Numărul pacienţilor trataţi în unităţile mobile depăşeşte 6-700 de pacienţi.

UPDATE Raed Arafat a publicat în 10 aprilie imagini de la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeş 

În urmă cu două zile, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) anunţa că Terapia intensiva mobila din curtea spitalului Victor Babes din Bucuresti era deja ocupata la capacitatea ei maxima de 8 paturi, ca argument pentru transferul pacienţilor la Spitalului Foişor.

Raed Arafat a redistribuit, sâmbătă, imaginile difuzate de TVR 1.

Terapia intensiva mobila din curtea spitalului Victor Babes din Bucuresti este deja ocupata la capacitatea ei maxima de...

Publicată de Raed Arafat pe Sâmbătă, 10 aprilie 2021

 

 

UPDATE Poliţia Capitalei cercetează decesele de la spitalul Babeş

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Omoruri, sub coordonarea unităţii de parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienţi aflaţi în unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Babeş.

Cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul. Trupurile neînsufleţite urmează a fi ridicate şi transportate la INML în vederea efectuării necropsiei, precizează Poliţia Capitalei.

LIVE VIDEO de la Spitalul „Victor Babeş”

UPDATE DSU: Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat intrarea în unitate de teamă că s-ar putea infecta

Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19, anunţă DSU, în legătură cu defecţiunea la TIR-ul ATI de la spitalul Babeş.

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcţionarea corectă şi în siguranţă a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creşterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unităţii Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creşterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcţiune.

Instalarea şi operaţionalizarea Unităţii se realizează sub coordonarea DSU şi a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalaţiei de oxigen care deserveşte UTIM-ul, monitorizarea acesteia şi operarea unităţii este realizată de echipa tehnică a spitalului.

UPDATE Nicuşor Dan sesizează parchetul după tragedia de la Babeş

„E o tragedie, un moment dramatic în care vieţi omeneşti au fost pierdute. Prezint condoleanţe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi.

Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie, fiindcă vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a spus primarul.

UPDATE Noi detalii

"Ministerul Sănătaţii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, că trei pacienţi şi-au pierdut viaţa la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaţionalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne).

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este operată tehnic de Institutului Naţional Victor Babeş (PMB / ASSMB).

Din primele informaţii transmise Centrului Operativ Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, defecţiunea a avut loc la instalaţia de oxigen a unităţii mobile.

Din cei 8 pacienţi internaţi în UTIM din cadrul Victor Babeş:

  • 1 pacient a fost mutat pe o secţie proprie a spitalului Victor Babeş
  • 1 pacient a fost transferat la Spitalul ROL 2 (secţia militară a Ana Aslan)
  • 2 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Bagdasar Arseni
  • 1 pacient a fost transferat la Floreasca
  • 3 pacienţi au fost declaraţi decedaţi, în urma intrării în stop cardio respirator

Ministrul Sănătaţii a fost la faţa locului şi s-a informat despre starea pacienţilor şi asupra cauzelor incidentului", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Ştire iniţială

Trei pacienţi au murit. Alţi cinci pacienţi au fost transferaţi.

Unitatea mobilă a fost pusă în funcţiune sâmbătă după-amiază şi are o capacitate de 8 pacienţi.

Surse: A existat o suprapresiune de oxigen, iar ventilatoarele au activat un sistem de autoprotecţie şi s-au oprit.

În februarie, pacienţii din TIR-ul de ATI de la Marius Nasta, din Bucureşti, au fost evacuaţi, după ce a existat o suspiciune de incendiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici