Încă o demisie importantă în Ministerul Sănătăţii. Răzvan Cherecheş: Experienţa a fost amară

  • Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş, numit de doar cinci săptămâni consilier onorific în Ministerul Sănătăţii, şi-a dat demisia.
  • Spune că a avut o experienţă amară şi s-a simţit inutil.
3631 afișări
Imaginea articolului Încă o demisie importantă în Ministerul Sănătăţii. Răzvan Cherecheş: Experienţa a fost amară

Încă o demisie importantă în Ministerul Sănătăţii. Răzvan Cherecheş: Experienţa a fost amară

Răzvan Cherecheş anunţă că miercuri a demisionat din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, poziţia sa fiind oricum neplătită: „Experienţa mea a fost una amară. Am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori şi am propus sugestii, idei şi articole ştiinţifice (nesolicitate) către minister cu o frecvenţă de una pe zi (la început) şi apoi câte una la 2-3 zile (probabil că aşteptările mele au fost nerealiste). Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcţia a fost literal una onorifică – echipa din minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experienţa consilierilor (aceasta a fost situaţia în cazul meu)”.

Acesta nu consideră că este cazul să rămână într-o funcţie dacă se simte inutil.

Cherecheş susţine că a semnalat 4 aspecte pe care le consideră prioritare:

  • testarea – nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită
  • comunicarea – reactivă şi cu frecvenţă redusă (teoriile conspiraţiei proliferează, ambiguitatea şi incertitudinea au crescut)
  • raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres - un efort susţinut şi suplimentar este necesar în continuare
  • Institutul Naţional de Sănătate Publică – nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi şi suport pentru practică)

„Adevărul este că nu mai am răbdare, trăim vremuri de criză în care comunicarea Ministerului Sănătăţii cu populaţia trebuie să se întâmple zilnic! Zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autorităţile!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici