Somalia, atac kamikaze în al-Shabaab: directorul postului Radio Mogadishu a fost ucis

În atentat au mai fost rănite patru persoane, printre care şi directorul televiziunii naţionale.

385 afișări
Imaginea articolului Somalia, atac kamikaze în al-Shabaab: directorul postului Radio Mogadishu a fost ucis

Somalia, atac kamikaze în al-Shabaab: directorul postului Radio Mogadishu a fost ucis

Directorul de la Radio Mogadishu, Abdiaziz Mohamud Guled, un cunoscut jurnalist critic al grupării islamiste al-Shabaab, a fost ucis de un atentator sinucigaş la ieşirea dintr-un restaurant din capitala somalezei. Al-Shabaab a revendicat atacul în care alte două persoane au fost rănite, directorul televiziunii naţionale somaleze şi un şofer.

„Dumnezeu să-l binecuvânteze pe fratele meu Abdiaziz Mohamud Guled, a fost un om curajos pe care naţiunea l-a pierdut”, a comentat într-o declaraţie ministrul adjunct al Informaţiilor Abdirahman Yusuf Omar.

„A părăsit restaurantul şi s-a urcat în maşină cu un coleg după ce a luat cina, iar atacatorul sinucigaş s-a aruncat în aer pe geamul maşinii”, a spus un alt coleg al victimei.

Abdiaziz Mohamud Guled era binecunoscut pentru interviurile sale cu suspecţii din grupul jihadist reţinuţi de forţele de securitate somaleze, iar programele sale erau foarte populare, chiar şi în afara Somaliei.

Patru persoane au fost rănite în atac. Unul dintre răniţi este un director al Televiziunii Naţionale, a anunţat postul într-un tweet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
somalia,
atac

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici