Video Sorin Grindeanu a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Victoria: Dragnea se agaţă disperat de funcţii în speranţa că asta îl va salva de trecut/ Hai să vedem până luni cât de bărbat politic este domnul Liviu Dragnea

Premierul Sorin Grindeanu a susţinut o declaraţie de presă joi seara, după ce a fost exclus din PSD, iniţial conferinţa fiind pregătită să aibă loc pe peluza din faţa Palatului Victoria, unde a fost amplasat şi un pupitru.

9572 afișări

Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din partid, joi, după ce membrii Comitetului Executiv Naţional au decis în unanimitate că acesta trebuie să părăsească formaţiunea.

În cadrul conferinţei de presă, premierul Grindeanu a anunţat că va demisiona din funcţie după ce va demisiona Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD.

Principalele declaraţii ale premierului Sorin Grindeanu susţinute în conferinţa de presă de la Palatul Victoria:

”Sunt şi voi fi PSD-ist”

  • E o zi trista pentru mine. Astăzi la presiunile lui Liviu Dragnea am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dvs şi spun asa: oricat ar incerca Liviu Dragnea sa scape de mine pentru ca ii sunt incomod am fost, sunt si voi fi PSD-ist. In momentul de fata, dl Liviu Dragnea incearca sa confiste un intreg partid si asta se vede pentru ca ii e frica de contactul cu marea masa a membrilor de partid. De un an de zile acest partid nu a mai avut spre exemplu un Birou Permanent National. Singurele modalitati prin care se conduce in acest moment PSD sunt acest CEX-uri din 2 in 2 luni, sau odata pe luna, si este orgnizat in general pentru executii. 

”Liviu Dragnea impotriva intereselor tarii, impotriva propriului partid a decis sa darame un guvern legitim pe care, asa cum se lauda acum ceva timp, el l-a pus”

  • Pe 15 iunie 2017 in istoria noastra se va scrie ca Liviu Dragnea impotriva intereselor tarii, impotriva propriului partid a decis sa darame un guvern legitim pe care, asa cum se lauda acum ceva timp, el l-a pus, nu PSD l-a pus, nu votul românilor, nu parlamentarii PSD si ALDE, ci el, persoana fizica, Liviu Dragnea.
  • Tot azi se va mai spune ceva: ca PSD a decis sa depuna motiune de cenzura impotriva propriului guvern dintr-un simplu motiv: pentru ca dl Liviu Dragnea vrea tot mai multa putere. Care a fost justificarea? Acea analiza mincinoasa despre care am vorbit aseara. Tot ieri va mai spuneam ca sunt membru de partid de 20 de ani si voi ramane membru PSD indiferent de ce spune Liviu Dragnea. Eu voi ramane PSD-ist indiferent cate CEX-uri de excludere a mea va mai organiza domnul fost PDL-ist Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea o sa ne excluda pe toti din partid?

  • Ce-o sa faca intr-un final? O sa ne excluda pe toti din partid? Pe toţi cei care o sa incercam sa spunem ca lucrurile nu merg in directia corecta? Sa stiti ca nu o sa faca lucrul asta pentru ca nu o sa fie lasat. Intr-un final, dl Liviu Dragnea o sa fie oprit de catre partid.
  • Nu ma agat de scaun. Eu am unde sa ma intorc. Mi-am facut scoala la timp fara sa repet ani. Dl Liviu Dragnea se agata disperat de functii in speranta ca asta il va salva de trecut. Asta este credinta mea. Aceasta e puterea care il mana in lupta.

”Presedintele PSD Liviu Dragnea trebuie sa-si asume situatia de criza in care a aruncat Romania”

  • Presedintele PSD Liviu Dragnea trebuie sa-si asume situatia de criza in care a aruncat Romania, si de care ii spuneam in urma cu 3, 4 5 zile si pe care a trecut-o in derizoriu. Spunea ca nu stie despre ce vorbesc. De ce face lucrul asta? Pentru ca asa vrea. Este singurul care poarta responsabilitatea acestui dezatru politic si din pacate lucrurile acestea duc la aceasta incertitudine, aceasta destabilizare.
  • Pana luni ii cer lui Liviu Dragnea sa se gandeasca bine si sa-si asume responsbilitatea acestei crize. Dupa ce Liviu Dragnea demisioneaza demisionez si eu.
  • Vreau sa va asigur pe toti ca ma voi comporta in acesti parametri, dar responsabilitatea nr. 1 sta pe umerii celui care a dus Romania in aceasta situatie.
  • As vrea sa le multumesc ministrilor care au inteles sa fie responsabili si sa vina astazi sa-si faca treaba, sa-si continue munca la serviciu. Indiferent de ceea ce se va intampla in zilele urmatoare avem obligatia sa nu-i facem pe romani sa sufere, sa nu facem mediul economic sa sufere, iar lucrurile trebuie sa continue in aceiasi parametri.

”Sper din tot sufletul ca PSD-ul sa nu piarda guvernarea”

  • In situatia in care voi constata ca nu pot asigura un guvern functional in care ministrii sa faca ceea ce va spuneam mai devreme, atunci imi voi dsa demisia. Vom intra pe procedurile prevazute de Constitutie si sper din tot sufletul ca PSD-ul sa nu piarda guvernarea. Anunt public ca in perioada urmatoare voi avea intalniri cu parlamentari PSD incepând din aceasta seara, care m-au rugat sa ma vad cu ei.
  • Exista in interiorul partidului, dincolo de acea masa decidenta din CEX o mare ingrijorrare pentru ca se fac presiuni enorm de mari asupra lor sa voteze caderea propriului guvern. Am acelasi mesaj si pentru colegii mei din CEX. Vreau sa ii asugur ca pararea mea despre ei nu s-a schimbat, e aceeasi pe care o am si am avut-o si in trecut.
  • Dl Liviu Dragnea vad ca incearca sa ma asocizeze in disperare cu servicii secrete: Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la sprituri cu reprezentanti ai serviciilor secrete. Asa ca sa se gandeasca dl Liviu Dragnea mai bine cand spune aceste lucruri. Daca va continua, voi avea reactii si mai puternice pe acest subiect.
  • Am vorbit cu preşedintele Iohannis.
  • Cel de ieri şi de astăzi, acesta este adevăratul Sorin Grindeanu.
  • Îl respect (pe Liviu Dragnea-n.r.) ca preşedinte încă al PSD-ului. Eu datorită funcţiei, fiind PSD-ist, datorită funcţiei pe care o ocupă şi ceea ce a decurs din această functie in relationarea dintre mine si dl Dragnea din această perioadă.
  • Despre inrautatirea relatiei cu Liviu Dragnea: De când am inceput sa aud dinspre surse ca desi pe fata mi se spune aca toate lucrurile sunt in regula, mergem inainte, si in spate se facea cam tot ceea ce e posibil pentru dinamitarea activitatii guvernului. De cam o luna si ceva PNDL 2 trebuia sa fie lansat, ordinele trebuiau sa fie date catre judete. 
  • Eu am dat un exemplu aseara legat de Rusia pentru ca e absurd sa incerci sa ai relatii din moment ce exista unele sanctiuni din partea UE.

”Hai sa vedem până  luni cat de barbat politic este domnul Liviu Dragnea”

  • Daca voi vedea ca lucruile nu functioneaza imi voi da demisia. Astept ca si dl Liviu Dragnea sa aiba aceeasi atutidine. De ce ii este teama? Hai sa vedem până  luni cat de barbat politic este dl Liviu Dragnea.
  •  

Ştire iniţială: Sorin Grindeanu va susţine o declaraţie de presă. Iniţial, aceasta trebuia să aibă loc pe peluza din faţa Palatului Victoria

Premierul Sorin Grindeanu va susţine declaraţia de presă după ora 19.00. Iniţial, acesta a ales să nu susţină declaraţia în sala special amenajată, ci într-un spaţiu pe peluza din faţa sediului Guvernului. Ar fi fost o premieră pentru un şef al Executivului.

Aici a fost amplasat un pupitru şi un sistem de sonorizare. Pregătirile au durat aproape două ore, după care jurnaliştii au fost invitaţi în sala de conferinţe unde se ţin declaraţiile în mod curent.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici