Spitalul modular de la Spitalul „Victor Babeş”, reactivat de urgenţă de Gabriela Firea

Spitalul modular, secţie externă a Spitalului „Victor Babeş”, a fost reactivat de urgenţă de primarul general Gabriela Firea. Decizia a fost luată având în vedere evoluţia epidemiei.

1042 afișări
Imaginea articolului Spitalul modular de la Spitalul „Victor Babeş”, reactivat de urgenţă de Gabriela Firea

Spitalul modular de la Spitalul „Victor Babeş”, reactivat de urgenţă de Gabriela Firea

Gabriela Firea spune că, astfel, se vine în sprijinul pacienţilor infectaţi cu virusul Sars-Cov2.

În prima fază, vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi, care compun această unitate medicală.

Aici vor putea fi trataţi pacienţii cu forme uşoare.

Spitalul modular oferă pacienţilor condiţii de cazare moderne, saloane cu 2 locuri, rezerve pentru o singură persoană, baie proprie, aer conditionat şi wi-fi.

În plus, spitalul are o sursă alternativă de electricitate şi reţea independentă de canalizare, conform normelor.

Medicii care vor trata pacienţii internaţi în această unitate medicală provin de la spitalul „Victor Babeş”, iar personalul mediu şi auxiliar va fi solicitat de la celelalte spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

În zilele următoare se vor încheia contracte pentru curăţenie, deşeuri biologice şi catering.

Spitalul se va deschide imediat după obţinerea avizului DSP Bucureşti.

Gabriela Firea a adăugat că va creşte capacitatea paturilor ATI în spitalele administrate de Primăria Capitalei.

„Până acum, cât timp spitalul Colentina a fost spital suport COVID, unitatea medicală a pus la dispoziţie 31 paturi ATI, 14 dintre acestea fiind ocupate şi acum. Dupa reintrarea spitalului Colentina în circuitul medical normal, unde sunt trataţi pacienţi cu alte afecţiuni, această unitate medicala va suplimenta totuşi secţia de terapie intensivă şi va pune la dispoziţie 6 paturi ATI pentru pacienţi COVID cu forme mai severe, la care se suprapun şi alte afecţiuni”, a spus Firea.

Totodată, pacienţii cu dublă patologie, afecţiuni nefrologice şi COVID, trataţi la Spitalul „Carol Davila”, au la dispoziţie 10 paturi ATI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici