Staff-ul lui Mincă acuză PDL că ar cumpăra voturi pentru Teo Trandafir

Directorul de campanie al candidatei Alianţei PSD-PC la alegerile din Colegiul 19, Liliana Mincă, Ştefan Florescu a declarat duminică pentru MEDIAFX, că oameni din PDL cumpără voturi de la cetăţeni în toate secţiile de votare din zona Colegiului.

20 afișări
Imaginea articolului Staff-ul lui Mincă acuză PDL că ar cumpăra voturi pentru Teo Trandafir

Staff-ul lui Mincă acuză PDL că ar cumpăra voturi pentru Teo Trandafir (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Florescu susţine că grupuri de oameni ai PDL intră în scările de bloc din mai multe zone, cum ar fi străzile Coştila şi Uioara, şi oferă cetăţenilor între 50 şi 100 de lei pentru a vota candidatul PDL, Teo Trandafir. Potrivit lui Florescu, PDL a adus şi microbuze cu număr de Dâmboviţa cu tineri care intră în scările de bloc şi "îi scot pe cetăţeni la vot". El a adăugat că este vorba de microbuze care au fost timp de două săptămâni implicate în campania PDL.

Întrebat ce dovezi există în acest sens, Florescu a arătat că o echipă a unui post de televiziune i-ar fi filmat pe cei din scările de bloc.

Preşedintele executiv al PSD sector 4, Virgil Nicorescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că mai mulţi cetăţeni din sectorul 4 au sesizat că pe strada Coştila la blocul P5 sunt grupuri de persoane din partea PDL care vor să cumpere voturi.

"Din câte înţeleg a fost o echipă de televiziune, cred că de la Antena, care i-a filmat chiar în timp ce ei cumpărau voturi. În momentul în care au intrat peste ei, au ieşit peste 30 de persoane şi s-au împrăşiat pe stradă", a spus Nicorescu.

El a afirmat că face un apel forţele de ordine să mergă pe aceste străzi, cum este Coştila, arătând că, din câte a văzut la ştiri, procentajul prezenţei la vot demonstrează că la secţiile 736, 727, 734 este cea mai mare prezenţă la vot, adică 4,25% la această oră.

"Şi echipele noastre îşi fac datoria, de la cele trei partide. Rugăm MAI, rugăm forţele de ordine, indiferent că ei au acum reprezentanţi ai PDL la conducerea acestui minister, să-şi facă datoria pentru ca alegerile în acest sector să fie corecte", a mai spus el.

Liliana Mincă şi Teo Trandafir îşi dispută mandatul de deputat în colegiul 19 din Capitală, rămas vacant prin plecarea Danielei Popa (PC) la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Potrivit legii, alegerile parlamentare parţiale se desfăşoară într-un singur tur, candidatul cel mai bine clasat fiind declarat câştigător.

Prezenţa la vot la ora 10.00 era de 1,85%, potrivit BEM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici