Ştefan Florescu, convins că Ponta îl va sprijini pentru a deveni candidat USL la Sectorul 6

Ştefan Florescu, candidat PC pentru Primăria Sectorului 6, a declarat, duminică, în Parcul Moghioroş, că este convins de faptul că va fi numit candidat al USL, el mizând pe sprijin din partea liderului PSD Victor Ponta.

403 afișări
Imaginea articolului Ştefan Florescu, convins că Ponta îl va sprijini pentru a deveni candidat USL la Sectorul 6

Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Florescu a fost prezent, duminică, în Parcul Moghioroş, unde democrat-liberalii desfăşurau acţiunea "Bucureştiul reciclează", fiind însoţit de familie şi mai mulţi simpatizanţi.

În acelaşi timp, în zonă se aflau mai mulţi voluntari care purtau tricouri cu numele lui Rareş Mănescu şi care strângeau semnături pentru candidatura liberalului la Sectorul 6.

Întrebat în ce calitate se află la eveniment, Ştefan Florescu a declarat că se află cu fiicele sale în parc, dar că va candida la Primăria Sectorului 6.

Despre Rareş Mănescu, el a afirmat: "Nu ştiu cine este Mănescu. Eu nu am auzit de el. Am auzit de numele lui, dar nu ştiu ce face şi ce a făcut în ultimii patru ani de zile. Eu sunt Ştefan Florescu şi ştiu ce am făcut în ultimii patru ani pentru Sectorul 6 şi voi candida la Primăria Sectorului 6".

El şi-a exprimat convingerea că preşedintele PSD, Victor Ponta, îl va susţine pentru a deveni candidatul USL la această primărie de sector, deşi a mărturisit că nu a vorbit cu liderul PSD şi nici nu ştie să se fi luat vreo decizie în USL.

"Nu am discutat cu domnul preşedinte Victor Ponta, dar dânsul a declarat că mă susţine pe mine la Primăria Sectorului 6, ştie cine sunt, ştie ce am făcut în ultimii ani. Am înţeles că săptămâna viitoare se va decide, practic, cine va fi candidatul. Toţi îşi doresc să nu se spargă alianţa", a arătat Ştefan Florescu.

El s-a mai declarat covins de faptul că Victor Ponta nu şi-a schimbat opinia în privinţa susţinerii sale pentru Primăria Sectorului 6. "Dânsul este un preşedinte foarte corect şi cinstit. Dânsul, dacă a făcut o declaraţie, nu cred că şi-o ia înapoi şi ştim foarte bine că dacă a ales să mă susţină pe mine, a ţinut cu dreptatea", a afirmat Florescu.

El a ţinut să precizeze că dacă nu va fi susţinut de USL, va candida independent, întrucât cetăţenii Sectorului i-au cerut acest lucru. Florescu a adăugat că va avea timpul necesar să strângă şi semnăturile pentru o candidatură independentă, deşi nu crede că este cazul.

"Cetăţenii Sectorului 6 mi-au cerut-o, în interesul lor voi candida şi independent, în cazul în care nu voi fi numit candidat USL. (...) Ultimele sondaje făcute mă dau lider în Sectorul 6, nu vreau eu, o vor cetăţenii., 45% este procentul. Rareş Mănescu are o notorietate de 7% şi o intenţie de vot de 3%. De aia vă spun, al cui este interesul ca Rareş Măsescu să candideze la sectorul 6 şi oarecum să spargă alianţa USL?", a declarat Florescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, recent, pentru "Gândul", că în cazul în care partidele din USL nu se înţeleg asupra candidaţilor de la Bucureşti, se va merge pe liste separate în Capitală.

Liberalii îl sprijină pentru Primăria Sectorului 6 pe Rareş Mănescu, în timp ce social-democraţii şi conservatorii mizează pe Ştefan Florescu (PC), notează "Gândul".

Preşedintele PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că în urma unei discuţii cu preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, poziţiile celor două partide s-au apropiat foarte mult în sensul unor candidaturi comune la nivelul sectoarelor.

"Cred că poziţiile noastre s-au apropiat foarte mult în sensul de a ne îndepărta de o posibilă candidatură pe liste separate. Nu sunt lucrurile bătute în cuie, este o fază a negocierii, dar poziţiile exprimate de ambele partide ne dau această speranţă", a delcarat Nicolăescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici