Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD: Chirica să îi ceară scuze lui Dragnea că e prostovan. Chirica: Atitudine de nevertebrată

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a precizat luni că primarul Iaşului, Mihai Chirica, ar trebui să îşi ceară scuze liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru criticile de ''prostovan'' formulate, în vreme ce Chirica a replicat că Ştefănescu are o atitudine de ''nevertebrată''.

6864 afișări
Imaginea articolului Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD: Chirica să îi ceară scuze lui Dragnea că e prostovan. Chirica: Atitudine de nevertebrată

Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD: Chirică să îi ceară scuze lui Dragnea că e prostovan. Chirică: Atitudine de nevertebrată (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

Codrin Ştefănescu a negat că ar fi cerut excluderea lui Chirica.

''Nu am zis să-l excludem, am zis opinia mea, că este intolerabil să spui ceva împotriva lui Dragnea, mai ales în momente de genul ăsta. Trebuie să fii cu mari probleme de comunicare, neinspirat sau neiniţiat'', a spus Ştefănescu, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă a cerut în partid excluderea lui Chirica.

''Punctul lui de vedere nu corespunde cu a niciunui membru de partid şi, cu atât mai puţin, a celor din Iaşi. M-au sunat primari, viceprimari, parlamentari, punctul lor de vedere nu coincide cu al lui Chirica'', a adăugat Ştefănescu.

El l-a acuzat pe Chirica de faptul că ar fi apropiat de USR.

''Şi nu e prima oară când calcă pe bec. Adică trebuie să se decidă cu cine e, că aşa a primit votul de la oameni, pe PSD, nu pe Chirica, pe persoană fizică, că nu-l vota nici dracu pe Chirica. L-a votat pentru că e PSD. Sau se duce la USR la Nicuşor Dan. Atunci noi o să ne cerem scuze pentru gafele astea, că am putut să promovăm un astfel de personaj primar şi oamenii ne vor înţelege şi ne vor arăta că nu prea greşim noi, dar uite cu ăsta am greşit'', a adăugat Ştefănescu.

El a spus că aşteaptă de la Chirica să prezinte scuze pentru declaraţiile făcute.

''Aştept urgent să-şi ceară scuze public vizavi de Liviu Dragnea şi de conducerea partidului şi întregului partid, adică 800 de mii de membri, să-şi ceară scuze aşa către PSD, cu Liviu Dragnea în frunte şi să zică: <Îmi cer scuze că sunt prostovan şi declar nişte tâmpenii>'', a conchis Ştefănescu.

La rândul său, primarul oraşului Iaşi l-a atacat pe Codrin Ştefănescu.

''Dl Ştefănescu încearcă să aducă de mai multă vreme o astfel de stare în partid. Prima lui teză era că eu l-am alungat pe Nichita din Primărie, eu i-am adus-o pe Adina şi probabil, eu aş fi dus şi bichonii la Poliţia Locală. A doua teză pe care insistă dl Stefănescu, care este oarecum ataşat de acea atitudine nevertebrată pe care a avut-o în preajma fostului preşedinte România Mare, Vadim Tudor, un purtător de geantă desigur, care încearcă să se poziţioneze favorabil în faţa preşedintelui partidului, în loc să dea un sfat bun, în loc să facă o agendă de presă corectă care să-l pună în situaţia de a lua cele mai bune decizii pentru partid şi ţară'', a fost reacţia lui Mihai Chirica, potrivit corespondentului MEDIAFAX.

El a arătat că Ştefănescu nu ar putea reprezenta niciodată PSD.

''Încearcă să aducă în discuţii execuţii politice pe care nu le înţelege. Pentru mine domnul Codrin Ştefănescu nu contează. Nu a contat niciodată şi nu va conta de acum înainte. Nu sunt un tip conflictual, dar ţin mult la respect. Iar dumnealui care nu poate reprezenta nici măcar un cătun din cel mai amărât punct de pe faţa pământului, cu atât mai mult ar putea să reprezinte un punct de vedere al PSD. Este un punct de vedere personal al lui pe care a insistat să-l facă public pentru că altceva mai bun nu are de făcut'', a spus edilul.

Întrebat care sunt şansele lui să rămână în partid, Mihai Chirica a declarat: "Nu partidul m-a făcut pe mine la Iaşi, ci eu am crescut partidul. Sunt două lucruri foarte diferite. Avem o echipă strâns unită, suntem un partid care are puncte de vedere, suntem oameni care avem personalitatea noastră, iar mai mult decât atât cred că domnul Codrin Ştefănescu nu a citit. Eu am spus că din punctul meu de vedere nu a fost o lovitură de stat. Singura persoană care a adus in discuţie lovitura de stat a fost preşedintele României, care într-un mod inconvenabil pentru personalitatea unui preşedinte de stat nu are ce căuta în mulţime să stimuleze revolta, ci trebuie să fie personalitatea care să ducă la echilibrul unui stat''.

Schimbul de replici între cei doi a apărut după ce Mihai Chirica l-a criticat pe Liviu Dragnea.

''Am fost foarte dezamăgit, şi trebuie să încep cu acest lucru, cu prezenţa preşedintelui între manifestanţi. Preşedintele trebuie să fie factorul de echilibru, aşa scrie în Constituţie. Pe de altă parte nu poţi provoca cu idei de tip «suntem în faţa unei lovituri de stat» , «mineriada doi, trei sau nouă» . Avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de vizibilitate internaţională şi avem nevoie să putem duce la bun sfârşit un plan de guvernare. Orice dilemă care ar apărea, în orice lege, în speţă vorbim de o lege care ţine de justiţie, trebuie analizată, dar făcută de profesionişti. Avem nevoie, în momentul de faţă, să vedem ce spun specialiştii pe marginea unei legi, cât de nocivă sau cât de puţin nocivă este la un moment dat, vorbim despre o lege sau despre o viitoare lege, vorbim despre nişte oameni care pot beneficia într-o manieră mai mult sau mai puţin vizibilă, sau pur şi simplu sunt divagaţii pe subiect. Prin urmare aici ar trebui să ne aplecăm, să lăsăm discordia şi să începem să ne apucăm în sfârşit de treabă'', a spus Chirica luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici