Stelian Ion (USR) îi cere lui Tudorel Toader propunerea pentru abuzul în serviciu

Deputatul USR, Stelian Ion, a depus vineri la Ministerul Justiţiei o cerere prin care solicită o copie a documentului cu propunerile ministrului Tudorel Toader referitoare la infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută în Codul penal.

1663 afișări
Imaginea articolului Stelian Ion (USR) îi cere lui Tudorel Toader propunerea pentru abuzul în serviciu

Stelian Ion (USR) îi cere lui Tudorel Toader propunerea pentru abuzul în serviciu

."Am venit astăzi la Ministerul Justiţiei, pentru că am aflat de curând, chiar ieri a apărut această ştire, că ministrul Justiţiei, după căutări îndelungate care au durat mai mult de şase luni de zile, a găsit în sfârşit acel prag pentru abuzul în serviciu şi că are o propunere de text. Având în vedere că luni se va discuta în Comisia Iordache partea aceasta din Codul penal care priveşte şi modificarea articolului 297 referitor la abuzul în serviciu, am venit personal la ministrul Tudorel Toader, despre care am aflat că este în cncediu, să aflu care este acea propunere a ministrului Justiţiei, pentru că nu putem aştepta până luni, cu 5 minute înainte de şedinţă, să ne parvină propunerea Ministerului. Am ajuns aici, am întâmpinat nişte dificultăţi pentru că nu era la birou nici doamna secretar de stat, consilierii terminaseră audienţele la ora 12:00", a afirmat Stelian Ion pentru MEDIAFAX.

Deputatul USR a mai precizat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se află în concediu de odihnă, în perioada 27 iunie-6 iulie. Astfel, Stelian Ion a încercat să ia legătura cu consilierii din minister, însă fără succes.

"Am încercat să iau legătura cu aceşti consilieri. Acum aştept deja de o oră şi jumătate, sunt dispus să aştept până la închiderea programului până la umră, dar numai să obţin ceea ce mi se părea normal să ni se trimită încă din cursul zilelelor trecute, propunerea Ministerului Justiţiei cu privire la modificarea infracţiunii de abuz în serviciu", a completat parlamentarul USR.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, condusă de Florin Iordache, a dezbătut şi votat în şedinţa de joi jumătate din amendamentele care aduc modificări la Codul penal.

Pe de altă parte, comisia a amânat modificarea articolului referitor la abuzul în serviciu, surse politice precizând pentru MEDIAFAX că acesta nu va fi dezbătut şi votat joi, ci într-o şedinţă ulterioară.

Următoarea întâlnire a forului de specialitate va avea loc luni, de la ora 10.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici