Stoica: Nu voi candida pentru Parlament şi nu vizez postul de ministru al Justiţiei

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, joi, că nu va candida pentru un post de parlamentar la alegerile din toamnă şi nici nu doreşte să intre într-o competiţie pentru funcţia de ministru al Justiţiei, considerând că "revenirile în politică nu sunt întotdeauna de succes".

21 afișări
Imaginea articolului Stoica: Nu voi candida pentru Parlament şi nu vizez postul de ministru al Justiţiei

Stoica: Nu voi candida pentru Parlament şi nu vizez postul de ministru al Justiţiei (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu voi candida pentru Parlament şi, în al doilea rând, nu voi intra în nicio competiţie pentru postul de ministru al Justiţiei", a declarat Valeriu Stoica, într-o conferinţă de presă, precizând că va contribui, alături de colegii din PDL, la consolidarea instituţională a partidului şi la afirmarea identităţii sale de dreapta.

Stoica a menţionat că există două motive principale pentru care nu doreşte să vizeze funcţia de ministru al Justiţiei, primul fiind acela că priorităţile sale în perioada următoare sunt altele, şi anume să se implice în procesul de mordernizare a partidului şi de reformă a Constituţiei.

În privinţa celui de-al doilea motiv, Stoica a arătat că, "deşi uneori revenirile pot să fie de succes, cel puţin când e vorba de filme, cărţi, în politică, şi mai ales în administraţia de la nivel înalt, revenirile nu sunt întototdeauna de succes".

"Eu cred că am dat maximul posibilităţilor mele în mandatul din 1996-2000", a spus Valeriu Stoica.

Vicepreşedintele PDL, care deţine şi funcţia de coordonare a Departamentului pe justiţie care va elabora programul de guvernare al PDL, a mai spus că va rămâne preocupat de reforma instituţională, întemeiată pe refoma Constituţiei.

El a anunţat că are în vedere elaborarea unui document de poziţie pentru reformarea Constituţiei, pe care îl va prezenta în perioada imediat următoare.

Stoica a mai declarat că PDL va discuta în cel mult două săptămâni şi va aproba o structură cât mai eficientă a Executivului, întrucât actuala formulă este stufoasă şi ineficientă, şi abia apoi va desemna şi candidaţii pentru fotoliile ministeriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici