Stolojan: Băsescu ne-a prezentat propunerile de modificare a Constituţiei: referendumul, suspendarea

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că Traian Băsescu le-a prezentat liderilor PDL propunerile de modificare a Constituţiei pe care vrea să le prezinte Parlamentului legate de referendum, suspendarea preşedintelui, deficitul bugetar de maximum 3%.

29 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Băsescu ne-a prezentat propunerile de modificare a Constituţiei: referendumul, suspendarea

Stolojan: Băsescu ne-a prezentat propunerile de modificare a Constituţiei: referendumul, suspendarea (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Am discutam despre schimbările în Constituţie pe care doreşte preşedintele să le prezinte Parlamentului cât de curând. Aceste prevederi se referă la referendum, la suspendarea preşedintelui, la responsabilitatea Parlamentului privind suspendarea preşedintelui, la responsabilitatea fiscală şi la prevederea în Constituţie a unui deficit maxim de 3%", a declarat Stolojan.

Întrebat dacă s-a discutat despre schimbarea premierului, Stolojan a negat, precizând însă că, înainte de venirea şefului statului la întâlnire, reprezentanţii PDL au avut unele discuţii organizatorice.

Întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu lideri centrali şi judeţeni ai PDL de la Vila Lac 1 s-a încheiat. Discuţiile au durat aproximativ trei ore.

Oficial, conform purtătorului de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, preşedintele Traian Băsescu a dat curs "invitaţiei de a avea consultări cu conducerea PDL pe tema priorităţilor guvernamentale".

Surse din PDL declarau, vineri, pentru MEDIAFAX, că liderii organizaţiilor judeţene au fost convocaţi duminică la Bucureşti pentru o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, iar tema principală a întâlnirii ar viza viitorul PDL în perspectiva alegerilor interne din partid şi oportunitatea candidaturii lui Emil Boc la conducerea formaţiunii democrat-liberale.

Potrivit unor surse din partid, este posibil ca, în perspectiva alegerilor din 14 mai, să se contureze un curent de susţinere a lui Emil Boc pentru o nouă candidatură la şefia PDL.

Întâlnirea a avut loc cu câteva zile înaintea dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură depuse de opoziţie după asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Moţiunea de cenzură va fi votată în 16 martie, iar după aceasta este de aşteptat să fie anunţate candidaturile pentru şefia PDL, inclusiv decizia lui Emil Boc în privinţa propriei candidaturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici