Stolojan: După Platforma liberală, începem al doilea poiect politic, crerea unui nou partid

Preşedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat, sâmbătă, în cadrul Congresului Extraodinar al partidului, că, după primul proiect politic realizat, şi anume Platforma liberală şi PLD, astăzi începe cel de-al doilea proiect politic, crearea unui nou partid de centru-dreapta în România.

7 afișări
Imaginea articolului Stolojan: După Platforma liberală, începem al doilea poiect politic, crerea unui nou partid

Stolojan: După Platforma liberală, începem al doilea poiect politic, crerea unui nou partid

Theodor Stolojan şi-a început discursul cu anuţul că, în paralel cu Congresul Extraodinar al PLD, îşi desfăşoară lucrările Convenţia Extraordinară a PD, care va supune dezbaterii şi aprobării membrilor două decizii: transformarea PD în PDL şi decizia de comasare cu PLD.

El a explicat că s-a recurs la această "succesiune juridică", pentru a preîntâmpina orice manevră de obstrucţionare, în Parlament, astfel încât partidul nou format, PDL, să fie succesorul de drept al PD în fotul legislativ.

"În caz contrar, cei care formează acea majoritate mocirloasă consideră că, dacă facem direct comasarea PD cu PLD, atunci chipurile noul partid rezultat nu ar fi fost recunoscut cu grup parlamentar, pentru că aşa vor dânşii", a spus liderul PLD.

Preşedintele PLD a declarat că, împreună, liderii partidului şi-au propus, odată cu crearea Platformei liberale şi a înfiinţarii partidului, în martie 2007, impunerea acestei formaţiuni pe scena politică, acest lucru realizându-se odată cu rezultatul bun câştigat în alegerile europarlamentare.

"Am dus la bun sfârşit primul proiect politic important propus odată cu lansarea Platformei liberal-democrate, şi anume salvarea valorilor liberale. Astăzi, vom începe să realizăm cel de-al doilea proiect politic important, înscris în platforma PLD din octombrie 2006, cât şi în programul politic al PLD, şi anume cel de a crea polul de centru-drepata, de a construi un partid politic puternic de centru-drepata, cu o componentă liberală majoră, pentru salvarea liberalismului şi crearea unei Românii moderne", a spus Stolojan.

El a arătat că PDL reprezintă un nou partid, construit din unificarea PD şi PLD, un partid nou, cu o structură nouă şi un nume nou, care va avea un program ce va cuprinde valorile democrate, liberale, de centru-dreapta şi creştin-democrate.

Stolojan a menţionat că, la nivel european, PDL va fi racordat la cel mai mare grup parlamentar european, PPE, ceea ce îl va ajuta să onoreze promisiunile cu care s-a angajat.

Theodor Stolojan a spus în discursul său că, prin crearea PDL, singura forţă de centru-dreapta puternică din România, se oferă alternativa la guvernare pentru cetăţeni.

"Nu avem voie să pierdem timp", a spus el, arătând că în 2008 se vor desfăşura două scrutinuri importante, alegerile locale şi generale, urmate în 2009 de cele prezidenţiale.

Stolojan a afirmat că, prin apariţia PDL, s-a ridicat miza confruntărilor politice, prin impunerea partidelor mari, iar partidele mici, de tip balama, nu vor mai avea acelaşi succes ca până acum.

El a mai arătat că este un moment important, iar PLD trebuie să privească spre viitor, pentru că viitorul aceste ţări nu este un partid socialist, care nu este în stare să se reformeze, sau unul liberal, care a trădat valorile liberale.

"Românii aşteaptă această mişcare politică în România. Vă propun să răspundem din plin acestor aşteptări. În 2007, răspunsul nostru a fost PLD, în 2008, răspunsul este PDL", a conchis Theodor Stolojan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici