Stolojan: Nu a fost un răspuns cum trebuie de la Preşedinţie pe tema Ordonanţei privind doctoratul

Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, la RFI, că în opinia sa, nu am avut un răspuns cum trebuie din partea Preşedinţiei, până în prezent, pe tema Ordonanţei dată de Guvern, privind renunţarea la titlul de doctor.

134 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Nu a fost un răspuns cum trebuie de la Preşedinţie pe tema Ordonanţei privind doctoratul

Stolojan: Nu a fost un răspuns cum trebuie de la Preşedinţie pe tema Ordonanţei privind doctoratul (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Întrebat cum vede coabitarea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, până în prezent, Theodor Stolojan a declarat că, ”indiferent ce relaţie ai, personală sau de partid, ideologică, cu un prim-ministru, primul-ministru cu preşedintele trebuie să coopereze”.

”Problema este, însă, că preşedintele având ultimul cuvânt în materie de legislaţie, sigur şi acela limitat, are şi trebuie să aibă obligaţia de a lua poziţie, oricând apare o încălcare a unor norme, dacă vreţi şi morale, aşa cum s-a întâmplat de exemplu cu această Ordonanţă prin care primul-ministru poate renunţa la titlul de doctor, fără nici un fel de consecinţă şi unde din păcate. Cred că n-am avut un răspuns cum trebuie din partea Preşedinţiei, până în prezent", a comentat Stolojan.

Stolojan a criticat Guvernul, precizând că ”nu mai are credibilitatea de a face reformele pe care România trebuie să le facă”.

”A demonstrat-o nu o dată, a demonstrat-o de mai multe ori. Uitaţi-vă, din nou, cum s-a luat hotărârea în Parlamentul României, de reducere a impozitului pe construcţiile speciale, cu ce precizări s-a venit la legea respectivă, care a acţionat un an de zile, cât de mult s-au făcut intervenţii din sectorul privat la fostul ministru al Finanţelor, pentru a clarifica modul de aplicare a acestui impozit pe construcţiile speciale. Un minister şi un Guvern care au refuzat sistematic, un an de zile, să facă aceste precizări, care iată, abia acum s-au făcut printr-o lege în Parlamentul României. Deci, suntem în relaţie cu un Guvern care este lipsit de credibilitate şi în general opac la tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri din România", a spus Theodor Stolojan despre Executivul condus de Victor Ponta.

Guvernul a modificat, în 29 decembrie 2014, Legea educaţiei, printr-o ordonanţă de urgenţă care, între altele, permite oricărui deţinător de titlu ştinţific să renunţe la acesta.

Legea educaţiei a fost modificată pentru renunţarea la titlul de doctor deoarece există o solicitare din partea "beneficiarilor" unor titluri ştiinţifice, a societăţii civile şi a presei, spunea ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, adăugând însă ulterior că el nu cunoaşte decât un singur solicitant, premierul Victor Ponta.

Anterior, premierul Victor Ponta a anunţat că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici