Stolojan: Patriarhul Teoctist a contribuit la renaşterea spirituală a ortodoxiei româneşti după '89

Fostul premier Theodor Stolojan apreciază, într-un mesaj de condoleanţe, că Patriarhul Teoctist a păstorit cu înţelepciune BOR în perioada ultimilor ani grei ai comunismului şi a contribuit, prin energia, credinţa şi implicarea lui, la renaşterea spirituală a ortodoxiei româneşti după 1989.

1 afișare

Stolojan precizează că a primit cu profundă mâhnire vestea trecerii la cele veşnice a Preafericitului Teoctist, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

"Ca personalitate publică, patriarhul Teoctist a avut un rol fundamental în implicarea socială a Bisericii Ortodoxe Române din ultimele două decenii, ca şi în deschiderea ecumenică a ortodoxiei, prilejuind momentul istoric al vizitei papei Ioan Paul al II-lea în România. Dumnezeu să-l odihnească şi să-l primească în împărăţia cerurilor", se mai arată în mesajul lui Theodor Stolojan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici