Stoltenberg salută angajamentul SUA pentru Europa şi cere menţinerea susţinerii pentru Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat, cu ocazia summitului în Formatul Bucureşti 9 (B9), angajamentul Statelor Unite pentru apărarea Europei, cerând menţinerea asistenţei militare pentru Ucraina şi contracararea ameninţărilor Rusiei.

231 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg salută angajamentul SUA pentru Europa şi cere menţinerea susţinerii pentru Ucraina

Stoltenberg salută angajamentul SUA pentru Europa şi cere menţinerea susţinerii pentru Ucraina

"Sunt atât de mulţumit şi de impresionat de conducerea remarcabilă demonstrată de preşedintele Biden, iar vizita sa la Kiev a transmis Ucrainei un mesaj clar de sprijin constant, demonstrând angajamentul ferm al Americii pentru securitatea Europei. Vrea să mulţumesc pentru găzduirea următorului summit, după cel din Vilnius, în Statele Unite", a declarat Stoltenberg, la reuniunea de la Varşovia, potrivit agenţiei MEDIAFAX.

"La un an de la începerea invaziei, preşedintele (Vladimir) Putin nu se pregăteşte de pace, dimpotrivă, se pregăteşte pentru mai mult război. De aceea, trebuie să menţinem şi să intensificăm susţinerea pentru Ucraina, trebuie să oferim Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a prevala. Nu ştim când se va încheia războiul, dar când se va încheia, trebuie să ne asigurăm că istoria nu se va repeta. Am observat mulţi ani modelul comportamentului de agresiune al Rusiei - Georgia în 2008, Crimeea şi Donbas în 2014, iar apoi invazia totală în Ucraina anul trecut. Nu putem permite Rusiei să continue să perturbe securitatea europeană. Trebuie să întrerupem ciclul agresiunii ruse", a afirmat secretarul general al NATO.

"Aliaţii din NATO nu au fost niciodată mai uniţi. Vom apăra fiecare centimetru pătrat de teritoriu aliat, în baza angajamentului colectiv asumat prin Articolul 5, de a ne apăra unii pe alţii", a subliniat Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici