Strategia de aderare la Schengen. Premierul Ciucă aşteaptă să îl sune cancelarul Austriei - surse

Premierul Nicolae Ciucă aşteaptă să îl sune cancelarul Austriei, el nemaiavând intenţia să dea un semn de viaţă până când nu va fi contactat, referitor la aderarea României la Spaţiul Schengen, declară pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

4272 afișări
Imaginea articolului Strategia de aderare la Schengen. Premierul Ciucă aşteaptă să îl sune cancelarul Austriei - surse

Conform surselor citate, pe 8 - 9 februarie va avea loc o analiză pe migraţie, partea pregătitoare. Lucrurile depind în mare parte de Suedia, care va avea atunci preşedinţia consiliului.

Sursele guvernamentale citate spun că strategia JAI nu a fost greşită, România a câştigat empatia şi susţinerea celorlalte state UE: „a fost expusă ipocrizia statului austriac. Dacă România ar fi cerut amânarea, ar fi fost considerată nepregătită”.

Oricum, este nevoie de cooperare cu toate instituţiile, iar dacă România ratează şi luna martie - există varianta justiţiei.

„Şi acum şi în martie avem această variantă, să ne adresăm în justiţie. Aşteptăm finalizarea alegerilor în Austria. Asta e şi miza pentru martie. Legat de Schengen, trebuie menţinută o punte de dialog, iar până acum nu a fost reluat dialogul. Dar vom avea nevoie de Austria la vot. Dialogul nu a fost reluat în acest moment. Prenierul Ciucă aşteaptă să îl sune cancelarul, el nu sună până nu dă Austria un semn”, spun sursele guvernamentale.

Aceleaşi surse spun că boicotul a fost modul de manifestare al românilor şi reprezintă un semnal de alarmă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici