Stroe, despre demisia lui Hellvig: Este un gest de absolută normalitate

  • Demisia şefului SRI, Eduard Hellvig, este „un gest de absolută normalitate”, spune purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.
  • El afirmă că îi este „extrem de dificil să facă aprecieri despre viitorul politic profesional sau instituţional al lui Hellvig”.
281 afișări
Imaginea articolului Stroe, despre demisia lui Hellvig: Este un gest de absolută normalitate

Gestul domnului Hellvig este un gest de absolută normalitate, este un gest de onoare, un gest care aduce chiar dacă ciudat pentru mulţi, am văzut reacţiile în societatea românească, aduce o normalitate care din păcate în România a devenit excepţie. Mie mi-ar fi drag şi cred că tuturor ne-ar fi drag să trăim într-o societate în care astfel de gesturi de responsabilitate, de onoare, să devină o practică curentă. De altfel, ştiţi foarte bine, este un gest de retrage voluntară, conform propriei voinţe, din această funcţie publică extrem de puternică, la finalul unui mandat în care şi-a îndeplinit toate obiectivele angajate la începutul său, după o perioadă de timp destul de lungă. De asta spun că este un mandat reuşit, este un gest absolut normal, din punctul meu de vedere există aşa, un scenariu, foarte multe întrepretări, scenarii care s-au ţesut pe seama acestui gest. Haideţi să îl privim ca pe un gest absolut normal şi să salutăm asemenea demersuri, dacă sunt”, spune Ionuţ Stroe.

El admite că mandatul directorului SRI nu este limitat în timp, „însă există o practică ca preşedintele nou ales să numească un nou şef dar aceasta nu este o regulă”.

„Acum, e de notorietate faptul că Hellvig a fost membru PNL. De numele şi mandatul său în funcţia de secretar general poate se leagă cele mai importante succese electorale şi politice pe care PNL le-a avut dar în momentul de faţă este, cel puţin pentru mine şi cred că pentru orice alt membru PNL, extrem de dificil să facă aprecieri despre viitorul politic profesional sau instituţional al domnului Hellvig. El este singurul în măsură să aibă şi să decidă în sensul ăsta, să aibă astfel de opţiuni. Nu aş merge, indiferent de nivelul de aşteptare sau indiferent de colegialitatea care ne-a legat atâţia ani, decizia aparţine strict domniei sale. Nu vreau să merg mai departe în zona speculaţiilor, nu aş face decât să multiplic mesajele foarte multor oameni. Persoana vizată este cea în măsură să vă ofere informaţii în legătură cu cariera, cu viitorul, nu am discutat acest lucru la PNL”, conchide Stroe.

Eduard Hellvig a demisionat, luni, din funcţia de director al Serviciului Românde Informaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici