Suciu: Prefecţii de Bacău, Constanţa, Neamţ şi Sălaj au fost demişi de Guvern, vor urma şi alţii

Guvernul i-a schimbat pe prefecţii judeţelor Bacău, Constanţa, Neamţ şi Sălaj, în locul acestora fiind desemnate persoane din rândul inspectorilor guvernamentali, iar schimbările şi numirile vor continua şi în perioada următoare, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

1099 afișări
Imaginea articolului Suciu: Prefecţii de Bacău, Constanţa, Neamţ şi Sălaj au fost demişi de Guvern, vor urma şi alţii

Suciu: Prefecţii de Bacău, Constanţa, Neamţ şi Sălaj au fost demişi de Guvern, vor urma şi alţii (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Guvernul i-a schimbat pe prefecţii judeţelor Bacău, Constanţa, Neamţ şi Sălaj, în locul acestora fiind desemnate persoane din rândul inspectorilor guvernamentali, iar schimbările şi numirile vor continua şi în perioada următoare, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

El a anunţat schimbarea prefecţilor la sfârşitul şedinţei săptămânale a Guvernului şi a explicat că în locul prefecţilor demişi au fost numite persoane din rândul inspectorilor guvernamentali pentru că prima opţiune a Executivului, în asemenea situaţii, este să caute în rândul înalţilor funcţionari publici persoane care cunosc judeţul respectiv şi au experienţă managerială.

"Doar a doua opţiune este, în cazul în care nu găseşte persoanele indicate în rândul inspecterilor guvernamentali, să găsească persoane din judeţele respective care au experienţă în conducerea instituţiilor deconcentrate şi să le numească cu caracter temporar pentru exercitarea funcţiei de prefect. Din păcate celor care nu vin din rândul inspectorilor guvernamentali au avut o anumită relaţionare politică, dar li se solicită ca această relaţie politică să nu fie activă şi actuală, iar implicarea politică să lipsească cu desăvârşire", a spus Suciu.

El a mai anunţat că schimbările şi numirile de prefecţi vor continua şi în perioada următoare.

Astfel, au fost eliberaţi din funcţie Constantin-Dorian Pocovnicu, prefect al judeţului Bacău, Constantin Ion, prefect al judeţului Constanţa, Ioan Vlad Angheluţă, prefect al judeţului Neamţ, Ionel Ciunt, prefect al judeţului Sălaj, Elena Coşman, subprefect al judeţului Botoşani şi Vasile-Liviu Andrei, subprefect al municipiului Bucureşti.

Totodată, Guvernul a numit noi prefecţi în 4 judeţe - Ioan Ghica, în judeţul Bacău, Adrian Viorel Nicolaescu în judeţul Constanţa, Niculina Dobrilă în judeţul Neamţ şi Marin Niţu în judeţul Sălaj.

Prefecţii judeţelor Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Dâmboviţa, Gorj, Satu-Mare şi Vaslui au fost schimbaţi din funcţie de Guvern pe 18 februarie.

ALDE şi PSD i-au cerut public premierului explicaţii pe această temă, el fiind chemat în acest scop pe 14 martie în plenul Camerei Deputaţilor. Potrivit unor surse guvernamentale, primul-ministru nu s-a decis dacă va da curs personal solicitării sau va trimite un reprezentant.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici