Cioloş merge în 14 martie în Parlament ca să explice criteriile de desemnare a noilor prefecţi

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, solicitarea ALDE privind participarea premierului Dacian Cioloş, la Ora dedicată prim-ministrului, în data de 14 martie, la dezbaterea cu tema ''Criteriile în desemnarea noilor prefecţi”.

806 afișări
Imaginea articolului Cioloş merge în 14 martie în Parlament ca să explice criteriile de desemnare a noilor prefecţi

Cioloş vine pe 14 martie în Parlament să explice criteriile de desemnare a noilor prefecţi (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Deşi ALDE a solicitat ca Dacian Cioloş să participe la şedinţa din data de 7 martie, BP al Camerei Deputaţilor a decis în urma unor consultări cu Executivul ca dezbaterea să aibă loc în data de 14 martie.

"ALDE solicită prezenţa lui Dacian Cioloş în Parlament pentru a ne prezenta care au fost criteriile în desemnarea noilor prefecţi. Au promis prefecţi tehnocraţi, dar au numit în funcţii oameni ai PNL", a declarat vineri copreşedintele partidului, Daniel Constantin.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că premierul Dacian Cioloş va trebui să dea explicaţii publice în problema numirii prefecţilor, după ce în mai multe cazuri s-a dovedit că aceştia ar fi apropiaţi de PNL sau asumaţi public de liberali.

''Este atributul Guvernlui (n.r. – să schimbe prefecţii), în schimb am înţeles că domnul Cezar Preda a făcut o declaraţie publică la Brăila că urează succes noului prefect propus de PNL. Aici trebuie să dea răspuns domnul Cioloş şi domnul Tobă, dacă prefectul a fost propus de PNL'', a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că premierul Cioloş trebuie să lămurească rapid suspiciunile că unii prefecţi ar beneficia de suportul politic al PNL.

''Atunci (n.r. – la negocierie cu Cioloş înainte de învestire) s-a discutat să nu se procedeze la schimbarea tuturor prefecţilor într-o seară, aşa cum era procedura deja patentată a PDL. Ceea ce a spus premierul atunci şi orice premier o spune, şi noi dacă am fi rămas la guvernare, probabil că o parte dintre prefecţi ar fi fost schimbaţi pe diverse motive, mai mult sau mai puţin publice. Faptul că au schimbat nouă sau 11 prefecţi... nu asta este o problemă. Problema apare că au ieşit la iveală câteva situaţii în care prefecţii numiţi sunt ori foşti membri PNL, ori asumaţi public de către PNL, ceea ce îi creează o problemă premierului la care trebuie să răspundă rapid'', a adăugat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici