Sulfina Barbu: Dragnea l-a scos pe Ponta la înclăzire pentru a fi premier în toamnă

PSD urmăreşte să îl numească pe Victor Ponta premier în toamnă, a susţinut, duminică, vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu, afirmând că PSD îşi propune să acapereze întreaga putere prin menţinerea lui Tăriceanu la Senat şi îndepărtarea lui Zgonea.

1189 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Dragnea l-a scos pe Ponta la înclăzire pentru a fi premier în toamnă

Sulfina Barbu: Dragnea l-a scos pe Ponta la înclăzire pentru a fi premier în toamnă (Imagine: Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Domnul Dragnea de o lună de zile l-a scos pe domnul Ponta la înclăzire pentu a fi premier în toamnă. Ponta a avut dreptate va fi vai de capul României dacă planul nociv al PSD va avea sorţi de izbândă. (…)Vineri, domnul Ponta a început să dea semnale că pregăteşte un nou guvern PSD-ALDE şi că se aşteaptă să fie numit din nou premier", a declarat vicepreşedintele PNL SuSulfina Barbuîntr-o conferinţă de presă.

Sulfina Barbu a afirmat că PSD urmăreşte să acapareze puterea prin menţinerea lui Tăriceanu la Senat-politician urmărit penal şi "scoaterea din cărţi" a actualui preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Planul PSD începe să iasă la iveală şi anume că acest partid urmăreşte acapararea întregii puteri din România. Planul este simplu, îl ţin în fruntea Senatului pe domnul Tăriceanu, nu le pasă că al doilea om în stat este un politician urmărit penal. Contează doar ca această funcţie să fie securizată printr-un om care răspunde la comenzi. L-au scos din cărţi pe domnul Zgonea care dădea semne de independenţă faţă de Dragnea. Nu le pasă că încalcă Regulamentul contează doar ca funcţia să fie a lor şi fac toate astea pentru ca la toamnă să încerce impunerea premierului care să îi apere de ofensiva DNA. Acela este Victor Ponta", a susţinut Barbu.

Sulfina Barbu a afirmat că doar preşedintele Kalus Iohannis stă în calea numirii "unui premier urmărit penal în mai multe dosare".

Vicepreşedintele PNL a mai susţinut că "acest trio anti-justiţie şi în favoarea privilegiilor pentru membri PSD" stă în spatele Gabrielei Firea aşa cum a stat şi în spatele lui Sorin Oprescu.

În acelaţi timp, vicepreşdintele PNL le-a cerut duminică simpatizanţilor lui Nicușor Dan să îl voteze pe candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, afirmând că nu le cere simpatizanţilor USB votul lor politic, adică votul pentru lista de consilieri la CGMB.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a fost prima care a lansat scenariul potrivit căruia că triada Dragnea-Ponta-Tăriceanu urmăreşte demiterea Guvernului, suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi ''diluarea'' luptei anticorupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici