Sulfina Barbu: PDL, cu bune şi cu rele, a fost alături de Băsescu în toate bătăliile electorale

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a răspuns, vineri, criticilor aduse PDL de către preşedintele Traian Băsescu, arătând că formaţiunea, "cu bune şi rele, a fost alături de preşedinte în toate bătăliiile electorale, în 2007 la referendum, în 2009 la prezidenţiale, în 2012 la referendum".

167 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: PDL, cu bune şi cu rele, a fost alături de Băsescu în toate bătăliile electorale

Sulfina Barbu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Acest partid, cu bune şi rele, a fost alături de preşedinte în toate bătăliile electorale. În 2007, la referendum, am fost singuri împotriva tuturor, la fel în 2009, la prezidenţiale, la fel în 2012, la referendum. Au fost bătălii grele, pe care partidul şi le-a asumat din convingere şi pentru a apăra valorile esenţiale ale societăţii româneşti", a declarat, pentru MEDIAFAX, Sulfina Barbu.

Ea a arătat că PDL are "cam aceeaşi echipă" care era şi atunci când Traian Băsescu era preşedinte, cu excepţia lui Sorin Frunzăverde şi a primarului Slatinei, Darius Vâlcov, "care au trădat partidul".

"E adevărat că PDL a suferit două înfrângeri puternice, la locale şi la parlamentare, şi este partid de opoziţie. Din experienţa mea politică, reconstruirea unui partid nu se face într-o lună două. Pentru a reconstrui partidul trebuie mers în fiecare secţie de votare asta presupune un termen de 9-6 luni iar din punct de vedere al comunicării sunt momente pe care partidul le-a ratat în această perioadă de opoziţie dar am convingerea că după alegerile interne noua echipă aleasă va face o opoziţie mult mai puternică", a mai spus Sulfina Barbu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

Băsescu a mai declarat că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, "aşa cum se produce acum".

Tot joi seară, şeful statului a afirmat că PDL are un prezidenţiabil acum în interiorul său, care este bărbat, precizând însă că actuala conducere a formaţiunii are o problemă "de a vedea ziua de mâine", adică legată de vârstă. Băsescu nu a dorit să dea nume, dar a precizat că se referă la un bărbat tânăr.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici