Summit extraordinar al UE, prin videoconferinţă, pe tema crizei din Belarus

  • Liderii statelor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare se vor reuni miercuri, într-o sesiune extraordinară prin videoconferinţă, pentru a discuta despre situaţia din Belarus, anunţă preşedintele Consiliului European, Charles Michel
  • Charles Michel: Cetăţenii Belarusului au dreptul de a decide asupra propriului viitor şi de a-şi alege liber liderul. Violenţele împotriva protestatarilor sunt inacceptabile şi nu pot fi permise
464 afișări
Imaginea articolului Summit extraordinar al UE, prin videoconferinţă, pe tema crizei din Belarus

BREAKING NEWS: Summit extraordinar al UE, prin videoconferinţă, pe tema crizei din Belarus

Liderii statelor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare se vor reuni miercuri, într-o sesiune extraordinară prin videoconferinţă, pentru a discuta despre situaţia din Belarus, anunţă preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

"Voi convoca o întâlnire a membrilor Consiliului European miercuri, la ora 12.00 (13.00, ora României), pentru a discuta despre situaţia din Belarus", a anunţat Charles Michel prin Twitter.

"Cetăţenii Belarusului au dreptul de a decide asupra propriului viitor şi de a-şi alege liber liderul. Violenţele împotriva protestatarilor sunt inacceptabile şi nu pot fi permise", a afirmat Charles Michel.

Germania, care deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a avertizat luni că va extinde sancţiunile asupra oficialilor din Belarus, în contextul acţiunilor de reprimare a protestelor.

La rândul său, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a îndemnat Uniunea Europeană să susţină opoziţia din Belarus. "Uniunea Europeană trebuie să se mobilizeze de partea sutelor de mii de cetăţeni ai Belarusului care protestează paşnic pentru a li se respecta drepturile, libertatea şi suveranitatea", a declarat Emmanuel Macron duminică, potrivit cotidianului Le Figaro.

Cel puţin doi protestatari au murit iar câteva mii au fost reţinuţi în cursul demonstraţiilor izbucnite după scrutinul prezidenţial din Belarus.

Consiliul Uniunii Europene a aprobat vineri impunerea de sancţiuni regimului de la Minsk.

Rusia a anunţat duminică dimineaţă că i-a transmis lui Aleksandr Lukaşenko disponibilitatea de a oferi asistenţă militară în caz de necesitate, în contextul protestelor.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici