O nouă funcţie pentru Olguţa Vasilescu, după cea de consilier onorific al Vioricăi Dăncilă

Biroul permanent a luat act de demisia lui Mircea Drăghici din funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor şi a decis ca noua propunere pentru această poziţie, Lia Olguţa Vasilescu să fie stabilită, în plenul de luni, prin vot secret cu bile, după „Ora Premierului”.

2208 afișări
Imaginea articolului O nouă funcţie pentru Olguţa Vasilescu, după cea de consilier onorific al Vioricăi Dăncilă

SURSE: Olguţa Vasilescu îl va înlocui pe Mircea Drăghici în funcţia de secretar al Camerei

Deputatul PSD Mircea Drăghici a demisionat din funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor, iar decizia a fost adusă la cunoştinţă luni Biroului Permanent. Acesta va fi şeful campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, aşa cum s-a stabilit în ultimul BPN al PSD, când s-a decis şi că social-democraţii nu-l mai propun la conducerea Autorităţii Electorale Permanente, aşa cum era stabilit.

Votul pentru Lia Olguţa Vasilescu va avea loc luni în plenul Camerei Deputaţilor, după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă va participa, la ora 16.00, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Solicitarea a fost făcută de grupul parlamentar al PNL.

Mircea Drăghici a fost propus de PSD secretar al Camerei Deputaţilor în septembrie 2018. Anterior, deputatul PSD a fost chestor al forului legislativ.

Lia Olguţa Vasilescu va fi, de asemenea, consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de infrastructură, pentru a realiza obiectivele promise în campania electorală, după cum a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, duminică.

Vasilescu a fost ministru al Muncii în guvernarea PSD şi ulterior a fost propusă la ministerul Dezvoltării. După ce a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, Vasilescu a devenit propunerea pentru portofoliul de la Transporturi. A fost însă refuzată în mod repetat de şeful statului. De asemenea, şi Drăghici a fost propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, însă s-a retras după ce şeful statului a refuzat să dea un răspuns după mai multe refuzuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici