Swoboda: Problema intrării României şi Bulgariei în Schengen ar putea fi rezolvată după alegeri

Liderul grupului social-democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat marţi după-amiază, la Mioveni, judeţul Argeş, că problema intrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen ar putea fi rezolvată după alegerile europene întrucât cele două ţări îndeplinesc criteriile tehnice.

704 afișări
Imaginea articolului Swoboda: Problema intrării României şi Bulgariei în Schengen ar putea fi rezolvată după alegeri

Hannes Swoboda (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Hannes Swoboda a afirmat, într-o conferinţă de presă la Mioveni, în judeţul Argeş, că România şi Bulgaria îndeplinesc "condiţiile de ordin administrativ" pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi că speră ca cele două ţări să adere la acest spaţiu după alegerile pentru Parlamentul European, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest context, Swoboda a afirmat că Bulgaria are probleme din cauza dificultăţilor de la graniţa cu Turcia, pe unde în ţară intră refugiaţi din Siria.

"Sper că după alegerile europene va fi luată o decizie în chestiunea Schengen. Sper că vom putea ajuta Bulgaria să gestioneze problema frontierei cu Turcia şi cele două ţări, Bulgaria şi România, să adere la spaţiul Schengen", a afirmat liderul socialiştilor din Parlamentul European.

Referindu-se la România, Swoboda a spus că ţara noastră este deseori asociată cu sărăcia şi romii, dar că în România există şi domenii performante, dând exemplul uzinei de automobile de la Mioveni.

"România este foarte des asociată cu sărăcia şi problema romilor. Există sărăcie şi există o integrare slabă a populaţiei rome. Dar există şi fabrica Dacia, care produce maşini de foarte bună calitate şi contribuie la succesul Renault şi există şi un centru de cercetare nucleară de foarte înaltă calitate la nivel european", a spus liderul socialiştilor europeni.

Hannes Swoboda s-a aflat marţi la Piteşti, Mioveni şi Topoloveni, printre obiectivele vizitate de liderul socialiştilor europeni numărându-se uzina de automobile Dacia Renault, Institutul de cercetări nucleare şi fabrica de magiun de la Topoloveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici